171030_victor_friden_640

VICTOR FRIDEN SLUTAR MED HANDBOLL

Victor började spela handboll i Sävehof som 8-åring i handbollsskolan, 22 år och 13-elitsäsonger senare väljer Victor att avsluta sin handbollskarriär. Som högerkant har Victor alltid briljerat med sin fantastiska teknik och känsliga handled. Tre raka SM-guld i början på 2010-talet, Europacup mästare och otaliga matcher där Victor lurat upp både motspelare och målvakter på läktarna med fenomenala straffar och exakta avslut. En trollkarl inom svensk handboll som kommer att saknas både på och utanför planen.

– Jag slutar eftersom jag fått upp ögonen för annat framtida karriärval och därmed har detta bland annat bidragit till minskad motivation. Tiden räcker inte till därför vill jag nu prioritera min utbildning och tid med familjen. Jag och Sävehof har haft många bra och fina samtal de senaste veckorna. Jag vill tacka föreningen och alla inblandade för mina år i Sävehof. Jag älskar Sävehof och tror på Sävehof, skulle något hända så står jag till förfogande för laget och Sävehof. Tack ännu en gång, säger Victor.

– Det är tråkigt att vi tappar en spelare med så mycket erfarenhet mitt i säsongen. Victor är en spelare med en fantastisk handled, han blir saknad, men det känns bra att han finns tillgänglig om behov uppstår, säger Robert Wedberg.

– En stor profil har bestämt sig för att avsluta karriären, ett tråkigt beslut men efter många övertalningsförsök förstår man att Victor verkligen vill detta och känner att han är mer motiverad för sin civila karriär. Vi respekterar Victors beslut men kommer att sakna honom och alla hans fina egenskaper som han visat upp på handbollsplanen under många, många år. Tryggt att vi vet att han finns tillgänglig om skador uppstår. Vi önskar honom stort lycka till i framtiden och ser fram emot att ha en bra avtackning när säsongen närmar sig sitt slut, säger Anders Eliasson.

Bilden är från SM-finalsegern mot IFK Kristianstad 2012 (29-21)

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..