Victor Fridén klar för tre år till i Sävehof

Victor Fridén klar för tre år till i IK Sävehof.

 Med Elitseriens känsligaste vänsterhand är Victor klar för 3 år (2+1) till i sin moderklubb. Victor startade sin karriär som så många andra spelare i Sävehofs handbollsskola som 7- åring och har därefter varit klubben trogen. Efter åtta elitseriesäsonger är suget fortfarande stort efter fler finaler.

 – Jag har varit med ett tag nu men det är fortfarande så kul att spela handboll och efter Champions league och nu landslagspel är jag mer laddad än någonsin. Victors roll som erfaren spelare och ledare kommer att vara viktig i framtiden med många nya unga spelare som kommer in i laget. Många känner ett stort förtroende för Victor och han är en viktig profil i gruppen.

– Jag är så stolt över att vara Sävehofare, det är världens bästa klubb och att få ytterligare tre år är fantastiskt.

 Victor ligger högt upp i rankingen bland spelarna i Elitserien i år och bara Kristian Bliznac och Jesper Nielsen har bättre MEP i Sävehof. 16 straffmål och 76 spelmål hittills i Elitserien gör att Victor är en av Sävehofs absolut viktigaste spelare.

Har man sett Victor i aktion så vet man att han är snabb som få, briljant straffläggare och har en vänsterhand som även ger honom en plats bland de stora i Europa. Eller som EHFTV säger ” Viktor Fridèn is the showman from Sweden”

För bara några veckor sedan gjorde Victor sin debut i landslaget under en miniturnering mellan Sverige, Österrike, Norge och Tjeckien. Där gjorde Victor 4 mål och fick bra betyg. Förhoppningsvis blir det fler landskamper i framtiden. Men just nu ligger allt fokus på Champions League och Kiel-matchen i Frölundaborg på lördag och sedan slutspelet i Elitserien.

 Sävehof är både stolta och glada över att få lägga in spelare nummer 10 i matchprogrammet ytterligare tre år framåt.

 

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..