"Vi ska visa vad vi går för"

Louise Sand är kreativ med bollen och ständigt ett hot mot sina motståndare. För andra året i rad står vänstersexan med sitt Sävehof i SM-final- mot samma lag som säsongen innan.

– Lugi har ett bra försvar och är okej framåt. Men nu har vi förberett oss för att möta dem, precis som de har gjort med oss, säger 20-åringen.

Torsdagens finallag möttes två gånger i grundserien och Louise ser tillbaka på kamperna med delat omdöme.

– I den första matchen var vi skapliga och vann medan inledningen på den andra i Lund var dålig. Sen gjorde vi det mycket bättre efter paus då, minns jag. Så vi har haft våra berg-och-dalbanor mot Lugi, men det ska nog undvikas nu.

Louise, som gjorde mästerskapsdebut för damlandslaget under EM i Serbien 2012, har gjort sig känd som en spektakulär spelare och bjuder ofta publiken i hallarna på riktigt handbollsgodis.

– Det har känts jättebra och det har tjejerna i laget stor del i. Det är kul att de tror på mig och mycket handlar om att ha självförtroende. Nu gäller det bara att göra mål oavsett vad folk förväntar sig. När man var yngre var det viktigare att hitta på snygga tricks än det är idag, berättar hon.

Kontraktet med IK Sävehof är förlängt i ytterligare två säsonger och hon ser fram emot det som väntar under de kommande åren.

– Vi var jätteduktiga i Champions League-spelet i år och det ska vi kunna göra ännu bättre om det blir en ny chans. Då ska vi verkligen utmana de andra lagen. Vi kommer i stort sett ha samma trupp kvar som vi har nu. Någon lämnar och någon kanske kommer in. Alla har höga krav på oss och det med rätt. Vi är så pass individuellt skickliga.

Men högsta prio just nu för både Louise och de övriga i Sävehofs damlag är att säkra ett femte SM-guld på raken.

– Vi ska visa vad vi går för och älskar att vara favoriter, avslutar Louise Sand.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..