"Vi satsar mycket på Cupvinnarcupen"

På söndag tar Sävehofs damer emot det danska topplaget Viborg HK i det första av två möten i Cupvinnarcupen. Så jag tog kontakt med Viborgs tränare Martin Albertsen för att få veta lite mera om motståndarlaget och höra hans tankar inför kampen.

Viborg har haft en bra säsong hittills och toppar just nu den danska ligan efter sexton omgångar.

– Jag tycker att vi har gjort en stabil säsong så här långt. Vi leder ligan och vann den danska cupen under januari. Sen vi var vi ju också ett mål ifrån att ta oss vidare till Champions League slutspelet.

Viborg vann en träningsmatch mot Sävehof i somras med 42-25 och Martin har bra koll på motståndarna som väntar Viborg.

– Jag såg deras senaste match mot Skövde och har sett dem spela fyra-fem matcher under säsongen. Vi mötte dem ju också i en träningsmatch i somras. Sävehof spelar bra handboll och har en riktigt stark trupp.

Martin berömmer både Isabelle Gulldén och Johanna Ahlm som varit viktiga för Viborg under säsongen.

– ”Bella” var helt fantastisk i inledningen på säsongen och svarade för riktigt bra insatser i både ligan och Champions League innan hon skadades i mitten på oktober. Nu tycker jag att hon har börjat hitta rätt igen. Johanna har ju spelat ett par år i Danmark, men det är först nu som jag tycker att hon börjar nå sin fulla potential. Hon är väldigt allround och betyder mycket för oss.

Martin berättar vidare att laget satsar hårt på Cupvinnarcupen.

– Vi satsar mycket på turneringen och hoppas kunna ta oss långt.

– För att vinna detta dubbelmöte så krävs det att vi spelar noggrant och är effektiva i försvarsspelet. Om vi också kan få igång våra kontringar så tror jag att vi har en bra chans att ta oss vidare, avslutar Martin.

Ett stort tack till Martin som ställde upp på intervjun.

Det första mötet spelas alltså nu på söndag i Partillebohallen med avkast klockan 15.00. Returen i Viborg spelas den 11 februari och det är upplagt för två spännande matcher.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: vhk.dk

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..