"Vi kan spela mycket bättre!"

Cecilia Grubbström, 25, gör sitt tredje stora mästerskap i år. Det stora internationella genombrottet kom under förra årets EM när ”Cissi” storspelade i målet och hade stor del i att Sverige kunde ta en silvermedalj. Hon har också spelat riktigt bra under hösten med Sävehof.

– Jag är väldigt nöjd med vad vi presterat resultatmässigt. Vi är obesegrade i elitserien och har dessutom tagit oss vidare i Europa-spelet. Det var ett mål för oss. För egen del tycker jag att utvecklingen har gått åt rätt håll i både Sävehof och landslaget. Så jag är väldigt nöjd med höstsäsongen.

Trots att landslaget vunnit de tre första matcherna, så är inte Cecilia helt nöjd med spelet på plan.

– Vi har gjort det bra som vunnit matcherna. Men vi vet också att vi kan prestera mycket bättre, både offensivt och defensivt.

– Detta är ju mitt tredje stora mästerskap och jag tycker att jag har utvecklats mycket som målvakt sedan min debut i Kina 2009. Jag har framför allt blivit explosivare, mer teknisk och mer rutinerad. Och så har jag mera pondus på plan.

Hon berättar vidare att hon tror att landslaget kommer att spela betydligt bättre i de svårare matcherna som väntar.

– Det blir förstås tuffare matcher nu mot Kroatien och Danmark. Men samtidigt så tror jag att vi som lag kommer att kunna spela betydligt bättre än vad vi gjort i inledningen. Det är också viktigt att få en så hög placering som möjligt i gruppen för att få ett ”enklare” motstånd i slutspelet.

– Jag och Gabbi (Gabriella Kain) har delat på målvaktsposten så här långt in i turneringen. Jag är inte supernöjd med min insats hittills, men vet också att jag kan spela mycket bättre. Och det ska bli kul som tusan att få spela i de här viktiga matcherna.

Cecilia berättar också om samarbetet som målvakterna har med Claes Hellgren.

_x001f_- Vi målvakter i truppen har specialträning med landslagets målvaktscoach Claes Hellgren. Vi kör en hel del teknikövningar blandat med att titta på klipp på motståndare. Det känns bra att ha en så kunnig målvaktstränare som också ger oss tre målvakter mycket bra energi och tips.

– För att vi ska ta oss långt i mästerskapet så måste vi få igång vårt försvar så att det blir riktigt svårt för dem vi möter att göra mål. Sedan måste alla prestera på topp!

Hon säger också att hon ser fram emot vårsäsongen med Sävehof och siktar på att bibehålla den fina trenden.

– Vi siktar på att fortsätta göra bra ifrån oss. Jag ser också framemot slutspelet och även att möta Viborg i Cupvinnarcupen är en riktig morot, avslutar hon.

Sverige spelar sin nästa match imorgon när Kroatien står för motståndet. Matchen visas i TV4 med avkast klockan 18.00 svensk tid.

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..

En mycket övertygande prestation, speciellt under matchens andra halva, ledde..

På neutral mark ställdes IK Sävehof mot Kristianstad HK i..