"Vi har redan börjat förbereda oss"

Henrik Signell, 36, gör på lördag sin sista match som assisterande tränare i IK Sävehofs herrlag. Efter finalmatchen mot IFK Kristianstad väntar en ny utmaning i att bli huvudtränare i föreningens damlag till säsongen 2012-2013.

Sävehofs herrar lyckades slå ut Ystads IF i semifinalserien med 3-1 i matcher och Henrik är väldigt nöjd med att laget tog sig vidare till en SM-final.

– Det var en jämn serie trots att vi lyckades vinna två av matcherna ganska enkelt resultatmässigt. Ystad är ett bra lag och det blir väldigt hårda matcher när man möts så pass ofta och tätt. Men vi är väldigt nöjda med vår prestation i semifinalen och att vi tog oss vidare, säger han.

I finalen väntar nu IFK Kristianstad som lite överraskade slog ut seriesegraren och förhandsfavoriten Guif med 3-2 i matcher efter en dramatisk sista kamp.

– Vi har redan börjat förbereda oss inför lördag genom att kolla på videofilmer om deras spel. Vi känner att vi har bra koll, men det är många faktorer som spelar in om vi ska vinna. Vi måste spela ett tufft och tätt försvarsspel och få stopp på Lars Möller-Madsen och Markus Olsson i deras lag. Det är också väldigt viktigt att vi har fokus på rätt saker.

SM-finalen på lördag blir Henrik Signells sista match som assisterande tränare i herrlaget. I alla fall för den här gången.

– Jag har lärt mig väldigt mycket under mina år som assisterande i herrlaget. Framförallt så har jag fått mycket erfarenhet om vad som krävs som tränare på den allra högsta nivån, som i Champions League matcher och fått mycket bra och viktig rutin. Jag har lärt mig hur man agerar i många olika situationer inom handbollen.

Till säsongen 2012-2013 tar Henrik Signell över Sävehofs damlag vilket blir hans första jobb som huvudcoach inom handbollen. Henrik har dock redan tagit Sävehofs herrjuniorer till JSM-Guld tidigare i år och ser framemot den nya utmaningen.

– Jag tror fortfarande att det går att utveckla mycket i spelet och det finns många spelare i laget som jag tror kan utvecklas mycket individuellt. Det skulle vara kul att kunna alternera och styra spelet på olika sätt beroende på vilket lag man möter. Det här känns väldigt inspirerande och jag tror att det här kan bli riktigt bra. Det finns stora chanser att damlaget kommer att fortsätta ha stora framgångar, avslutar han.

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..