"Vi har fått ihop laget"

Sävehof tar emot Skuru IK på söndag. Nacka-laget har hitills haft en väldigt bra säsong, och för att få veta mera om motståndarna så tog jag kontakt med 9-metersspelaren Johanna Westberg för att ta tempen på laget och höra vad hon tänker inför kampen.

– Jag tycker att vi har haft en rolig och bra resultatmässig säsong hitills. Vi har fått ihop laget och det visar sig på matcherna. Har man inte kul så spelar man inte bra.

Skuru tog senast en övertygande seger mot Heid med 29-25 och har uppåtgående form.

– Vi var väldigt revanschsugna efter att ha förlorat matchen innan. Vi spelade ett bra försvarsspel och det behövs för att vinna så tuffa matcher.

Sävehof vann en tajt match mot Skuru i slutet på 2011 och nu är Johanna och laget sugna på att ta revansch.

– Vi gjorde en bra match då, men kunde inte knyta ihop säcken riktigt och slarvade på slutet. Om vi ska kunna slå Sävehof så gäller det att alla spelar på topp och att vi har ett riktigt bra försvarsspel. Sävehof är bra på att straffa lag som faller utanför ramarna, så det får vi inte göra!

– Vårt första delmål den här säsongen är att säkra en slutspelsplats. Vilket vi förhoppningsvis har gjort ganska snart. Efter det så vill vi gärna placera oss på den övre halvan i tabellen, säger Johanna.

Ett stort tack till Johanna som ställde upp på intervjun.

Matchen spelas i Partillebohallen på söndag med avkast klockan 16.30 och det är upplagt för en spännande tillställning, som förhoppnigsvis slutar med två nya poäng till Sävehof.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..