"Vi har allt att vinna"

IK Sävehof avslutade grundserien genom att slå HK Malmö med 36-24 i Partillebohallen och befäste sin femteplats. Då herrarna inte slutade bland de fyra bästa gick man miste om möjligheten att välja motstånd i kvartsfinalen och fanns i stället tillgängligt för andra lag att plocka.

Det var det däremot ingen som ville, vilket innebär att Sävehof får ta sig an fyran, Lugi, i den inledande slutspelsomgången.

– Det ska bli kul och det känns som att vi har allt att vinna. Lugi var, tillsammans med Kristianstad, den stora favoriten bland expertisen i höstas och är väldigt bra. De har individuellt skickliga spelare på varje position, såväl bakåt som framåt, säger Magnus ”Bagarn” Johansson.

Sävehof tog lika många poäng som i fjol, 42 stycken sett över 32 matcher, och levererade starkt, då många av spelarna är helt nya, eller ganska orutinerade, i detta sammanhang gentemot hur det ser ut hos toppkonkurrenterna.

– Vi gjorde mest mål i hela serien (955) och det är förstås glädjande att vi har kunnat få till en så stor produktion. De åtta bästa lagen har varit väldigt jämna och slagit varandra konsekvent, samtidigt som det tidigt blev en ganska stor marginal till de som låg efter.

Sävehof och Lugi har drabbat samman två gånger tidigare under säsongen, där lagen gått segrande ur varsin strid på respektive hemmaplan. Lugi vann med 28-25 i Skåne medan Sävehof svarade med 29-24 i Partillebohallen.

– Det var två ganska klara vinster. Men vi var stundtals riktigt bra där nere i Lund också, även om de drog ifrån på slutet.

Den första matchen i kvartsfinalserien spelas på fredag i Färs & Frosta Sparbank Arena.

– Något som är viktigt är att inte ha för stor respekt för dem. Matcherna får en helt annat dignitet nu och betyder så oerhört mycket. Det gäller att göra allt så bra som möjligt och för många av killarna är det första slutspelet som väntar, avslutar ”Bagarn”.

Samtliga kvartsfinaler i herrelitserien 2013/2014:
Eskilstuna Guif IF – Redbergslid IK
IFK Kristianstad – Hammarby IF HF
Alingsås HK – HK Malmö
Lugi HF – IK Sävehof

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..

En mycket övertygande prestation, speciellt under matchens andra halva, ledde..