"Vi får inte bli fastlåsta"

Henrik Signell, 37, har under sin debutsäsong på tränarbänken för Sävehofs damer lett sitt lag till en SM-final efter att ha vunnit samtliga matcher under både grundserien och slutspelet.
Men nu väntar en sista utmaning innan säsongen är till sin ända. Det är ingen dålig sådan som lurar bakom hörnet heller.

– Vi är favoriter och det ska vi också vara. Det är något som vi trivs med och är vana vid att vara. Men samtidigt så har vi stor respekt för Lugi, säger han.

Sävehof har plusstatistik på sina kommande motståndare under säsongen och besegrade även Lunda-klubben i fjolårets SM-final i Malmö Arena. Lugis defensiv är dock inte att leka med och man har ställt till det för många lag med sitt tuffa sätt att spela.

– De vill förstöra vår offensiv med sitt aggressiva försvarsspel och det gäller att inte bli fastlåsta. Vi måste vara röra oss bra utan boll och ha fart. Sen behöver vårt försvar komma upp mot deras starka skyttar i framförallt Nathalie Hagman och Maria Adler.

Damerna genomförde en lättare träning under onsdagen och kommer att göra om samma procedur ett par timmar innan finalfighten.

– Idag handlade det mest om att känna på hallen och komma igång. Det blir samma sak imorgon och vi är klara med de taktiska förberedelserna gentemot Lugi. Läget är bra i truppen och vi har inget att anmärka på, berättar Henrik.

Scandinavium ser ut att bli välfylld under morgondagen och två intressanta matcher väntar för de som väljer att ta sig dit.

– Det är roligt att spela inför mycket folk. Det är ju inte något man gör varje dag, men tjejerna är vana vid det här. De har ju spelat sådana här matcher i Champions League-spelet och i tidigare SM-finaler. Så det ser jag bara som positivt.

37-åringen gör däremot premiär som huvudtränare i finalsammanhang. Men så sent som förra året bärgades ett SM-guld med föreningens herrar som assisterande coach.

– Säsongen har ju gått väldigt bra. Det vore minst sagt kul att avsluta med att vinna imorgon, säger en laddad Henrik Signell.

Matchen spelas imorgon torsdag i Scandinavium. Avkast sker klockan 14.15 och det hela går även att följa på SVT2. Herrfinalen mellan IFK Kristianstad och HK Drott börjar sen vid 17.00.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån