VETLE STANNAR 2 ÅR I SÄVEHOF

Igår var han tillbaka efter en skada och ledde laget till en viktig seger mot Lugi, idag skrev han på för ytterligare två år med Sävehof. Vetle är sedan debuten 2017 en av Sävehofs viktigaste spelare och kanske den spelare som alltid är gladast och mest omtänksam, en MVP både på och utanför planen.

–  Jag är oerhört glad att Vetle har valt att stanna hos oss i ytterligare två år. Med Vetle får vi en av ligans absolut bästa försvarsspelare som betyder oerhört mycket för vårt kommande lagbygge både på och utanför banan. Jag är övertygad om att Vetle kommer fortsätta utvecklas och att han även i framtiden kommer ha en mycket avgörande roll i våran jakt på fler framgångar, säger Emil Berggren.

–  Från första stunden i Sävehof har jag känt mig hemma, och på senare tid har jag fått en roll i laget som jag tycker passar mig och jag känner är utvecklande. Sävehof är en väldigt proffsig klubb som vill framåt, där man också tar hand om varann och där man vinner tillsammans, säger Vetle Eck Aga.

Nr: 9
Namn: Vetle Eck Aga
Född: 1993
Bostadsort: Göteborg
Födelsestad: Bodö (Norge)
Position: M9/V9
Längd: 190 cm
Vikt: 98 kg
Hand: Höger
Elitsäsonger: 3
Till Sävehof: 2017
Debut: 2017
Moderklubb: Bodö HK
Klubbar: IK Sävehof, Bodö HK
Landskamper: 25A, 97U
Meriter: SM-guld, Norskt Cup guld, Norskt Cup silver, NM-silver