VETLE KVAR I SÄVEHOF

Från norska Bodö lockades gutten Vetle till ännu en blåsig och regnig stad 2017. Vetle har växt ut till en försvarsgeneral i Sävehof under senaste säsongen. Vetle är en mycket omtyckt spelare som gör allt för laget och klubben. Det är med stor glädje Sävehof kan skriva att Vetle Eck Aga är vår spelare i minst två år till.

– Perfekt med Vetle ytterligare 2 år, en spelare som är trygg och generös och tar ansvar och delar med sig från sitt kunnande. Vetle har vuxit in i Sävehof och blivit en ”Sävehofare” och ger alltid allt på träning och match. Som tränare är det underbart att ha med sådana spelare att jobba med.  Vetle är outstanding i försvar men vill visa att han ska spela i anfall också. För oss är det mycket roligt att vi får njuta av de norska skämten ytterligare i minst 2 år, säger Anders Eliasson.

– Jag är väldigt stolt och glad för att kunde skriva på ett nytt avtal med Sävehof. En fantastisk förening med härliga människor i och rundt laget. Jag ser fram emot att fortsätta på resan med att ta Sävehof tillbaka till toppen av svensk handboll, känns som att vi har mycket som vi kan bygga vidare på, Gulsvart i hjärtat!💛, säger Vetle Eck Aga.

9 Vetle Eck Aga
Född: 1993
Bostadsort: Göteborg
Födelsestad: Bodö (Norge)
Position: M9/V9
Längd: 190 cm
Vikt: 98 kg
Hand: Höger
Elitsäsonger: 2 (8 Norge)
Till Sävehof: 2017
Debut: 2017
Moderklubb: Bodö HK
Klubbar: IK Sävehof 2017- , Bodö HK
Landskamper: 25A, 97U
Meriter: Norskt Cup guld, Norskt Cup silver, NM-silver.