Handboll, SHE, Sävehof - Lugi

VECKANS ANDRA VINST MOT LUGI

IK Sävehofs damlag avslutade året med att besegra Lugi HF på bortaplan. Segersiffrorna i Sparbanken Skåne Arena skrevs till 32–23.

Två dagar efter segern med 30–23 var det dags igen – nytt möte med Lugi. Denna gång spelades matchen i Lund och även denna gång skulle det bli gulsvart vinst. Efter att hemmalaget satt dit första målet, gjorde Sävehof fyra raka och kopplade på så vis omedelbart ett grepp.

Endast ett spelmål smet förbi Johanna Bundsen under den inledande kvarten, vilket gjorde att Sävehof kunde gå ifrån i en 9–2-ledning. Bollvinster i defensivt område ledde fram till snabba spelvändningar där inte minst Elin Ernelind utmärkte sig. Tre mål gjordes av vänstersexan på de 15 första minuterna och i den första halvleken, som Sävehof vann med 17–8, befann hon sig allra högst upp på listan över målskyttar.

Ett målvaktsbyte i hemmalaget fick momentum att skifta för ett tag. I början på den andra halvleken närmade sig därför Lugi till en början, men segermarginalen skulle ändå bli större än i måndags. Exempelvis kom Ida Sembe igång ordentligt med målskyttet under de tio avslutande minuterna där vinsten kunde säkras med siffrorna 32–23.

Lagets sista match för 2022 är därmed spelad och det blev två nya poäng till Sävehof. I seriespelet är Jesper Östlunds bygge fortsatt obesegrat efter tolv spelade omgångar. Första testet för 2023 blir hemmaderbyt mot BK Heid den tredje januari.

Lugi HF:smålskyttar: Amanda Iséni 8, Cornelia Dahlström 5, Tania Knudsen 5, Filippa Nyman 1, Kajsa Lindeberg 1, Malva Carlsson 1, Ofelia Shoai Hallberg 1 och Clara Lerby 1.

IK Sävehofs målskyttar: Frida Rosell 7, Elin Ernelind 6, Ida Sembe 5, Carmen Martín 5, Johanna Forsberg 2, Emma Mihailovic 2, Thea Blomst 2, Johanna Bundsen 1, Elin Heikka 1 och Irma Wester Kocanovic 1.