Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

VECKAN INLEDDES MED TVÅ POÄNG

Ett till synes tryggt försprång i den första halvleken förvandlades till dramatik in på slutsekunderna. IK Sävehof klarade ändå av att hålla undan hela vägen och slutligen besegra Alingsås HK med 29–28 på måndagskvällen.

Det var helhjärtade satsningar, distinkta avslut och en storspelande Simon Möller som banade väg för att Sävehof tidigt kunde etablera ett övertag i måndagens match i Estrad. Trots utebliven utdelning på ett nästan omedelbart spel med en man mer på banan, ledde laget med 4–1 efter drygt fem minuters spel. När inte ens tjugo minuter var spelade hade hemmalaget redan tagit timeout vid två tillfällen och ställningen var 9–4.

Som mest var det gulsvarta försprånget sju bollar stort, men Alingsås hittade alltmer in i matchen. Genom att göra den första halvlekens två sista mål drogs avståndet ner till fem och halvtidsresultatet skrevs till 17–12 i Sävehofs fördel.

Scenförändringen i den andra halvleken var sedan tydlig. Snabbt fick AHK vittring och med en tredjedel kvar av speltiden valde Michael Apelgren att ta timeout när endast en boll skiljde lagen åt. Kvitteringen kom nästa gång hemmalaget hade bollen i sin ägo och helt plötsligt talade allt för att det här skulle bli en rysare hela vägen in på målsnöret.

Dubbla mål från Adam Blanche såg till att skapa lite andrum och när dessutom Emil Berlin fyllde på med det som betydde 24–21 såg det ljusare ut igen. Alingsås fortsatte sedan att ösa på framåt, men nådde aldrig upp till lika-läge igen.

Sävehof fick avsluta matchen med en spelare mindre på planen i nästan två minuter, men försvaret ihop med Simon Möller höll hårt i den uddamålsledning som laget spelat till sig och till slut blev det vinst med 29–28 borta mot Alingsås.

På torsdag väntar nästa match i Handbollsligan när succénykomlingen Amo HK står för motståndet. Klockan 19:00 är det avkast i Partille Arena.

Alingsås HK:s målskyttar: Johan Nilsson 10, Rasmus Thorbjörnsson 5, Fredrik Hellgren 4, Alexander Regen 3, Max Granlund 2, Benjamin Helander 2, Albin Hägglund Junler 1 och Gustav Jönne 1.

IK Sävehofs målskyttar: Óli Mittún 6, Emil Berlin 5, Adam Blanche 5, Gustaf Wedberg 3, Felix Möller 2, Sebastian Spante 2, David Sandberg 2, William Andersson Moberg 2, Simon Möller 1 och Pontus Brolin 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..