Handboll, SHE, Sävehof - VästeråsIrsta

VÄSTERÅSIRSTA BESEGRADES MED 29–22

En intensiv vecka för IK Sävehofs damlag, med tre matcher på sex dagar, inleddes med att vinna hemma mot VästeråsIrsta HF på måndagskvällen.

När Emma Fernis gjorde Sävehofs första mål i matchen innebar det starten på en målrik afton för högersexan. Tidigare på dagen hade hon, tillsammans med lagkamraterna Sofie Börjesson, Nina Dano och Johanna Forsberg, blivit uttagna i den svenska landslagstruppen och mot VästeråsIrsta visade de anledningarna till det. Fernis inledande mål för kvällen innebar kvittering till 1–1 och bara sekunder senare var ”Foppa” framme och ordnade ledningsmålet.

VästeråsIrsta svängde dock tillbaka matchen till deras fördel och överlag var det en fartfylld matchinledning. Efterhand skulle det lugna ner sig en aning och Sävehof stoppade gästerna från att göra mål under en period på sju minuter. Då klev gulsvart upp i förarsätet igen när Elin Karlsson satte dit 7–6. Med mycket initiativ och vilja att ta sig framåt var det en mycket inspirerad Karlsson vi fick se på vänsternio och hon bidrog till att det var Sävehof-ledning med 13–10 i paus.

Gästerna inledde den andra halvleken mest övertygande och kvitterade till 14–14 fem minuter in. Det liknade på så sätt starten på halvlek nummer ett och precis som då, skulle Sävehof växa sig starkare och starkare. Inte minst tack vare Fernis målskytte, totalt noterades högersexan för tio fullträffar denna måndag.

Med drygt en kvart kvar att spela kom det matchavgörande rycket och slutminuterna blev en trivsam sträcka fram till slutsignalen. Segersiffrorna skrevs till 29–22 där de två avslutande målen gjordes av säsongsdebuterande Ella Frykmer, detta var även hennes första mål i Damligan/SHE i karriären.

Veckan inleddes alltså med två poäng och redan på onsdag är det ny match i Partille Arena när Boden Handboll kommer på besök.

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..