Handboll, Dam, SHE, SŠvehof - Heid

VASSA KANTER ORDNADE SEGERN I BODEN

Säsongens sjätte seger, och femte tvåpoängaren i rad, kom på onsdagskvällen när IK Sävehof besegrade Boden Handboll med 28-25. Vasst kantspel från Olivia Mellegård och Emma Fernis lade grunden med åtta mål var. 

Vi fick se en aktiv start på matchen från Emma Fernis sida som förutom att leverera lagets två första mål i matchen, även tog initiativ i defensiven när hon visade upp ett rappt fotarbete och lyckades plocka några returer. Även matchens tredje mål kom efter utspel på kanten, men denna gång till Olivia Mellegård på vänsterkanten. Sett till hela matchen var det kantduon som levererade de flesta målen i offensiv väg, med åtta fullträffar var. Retrospektivt kanske det kan ses som en viss hommage till högersexan Joanna Lindvall-Haggren som i senaste SHE-matchen, mycket olyckligt, drabbades av en korsbandsskada.
– Fernis och Olivia är fantastiskt bra handbollsspelare och idag visade de sina kvaliteter och sina specialiteter, berömmer huvudtränare Rasmus Overby.

Efter en positiv inledning hamnade laget sedan i en målsvacka på nästan femton minuter. Nina Dano avslutade torkan med ett diskret skott från midjehöjd. Då hade Boden gått från underläge 2-5 till ledning 7-5 så det var onekligen hög tid att få hål på Boden igen.

Det försprånget gjorde att hemmalaget även kunde gå till halvtidsvila i tremålsledning. För Sävehofs del gällde det att knyta näven och ladda om för 30 nya minuter med handboll där uppdraget var att vrida tillbaka matchen till fördel gulsvart.
– Vi stressade upp oss i första halvlek. Men jag tycker att Boden spelade bra och det här var en lärorik match för oss.

Bortsett en explosiv start på halvlek nummer två, med två Sävehof-mål på en och en halv minut, var avståndet på tre måls marginal intakt fram till dess att det återstod en knapp kvart av matchen. Då började upphämtningen på allvar.

Med nio minuter kvar att spela satte Fernis dit kvitteringen som innebar 24-24. Nästa mål i matchen skulle dröja fem minuter och då var det ”Melle” som, så många gånger förr, var snabbt framme på en omställning och lyckades hitta en lucka på motståndarmålvakten. Däremellan hade även Wilma Kroon Andersson visat sin klass flertalet gånger med fina parader i målet. Hon skulle sedan endast släppa in ett mål till den här onsdagskvällen, vilket gav goda möjligheter att säkra två nya, gulsvarta poäng och så skulle det även bli. Segersiffrorna skrevs till slut till 28-25.

IK Sävehofs damlag är inne i en period med mycket matcher så två poäng i Boden smakade givetvis gott.
– Jag tycker att tjejerna ska ha credit för en arbetsseger. Vi åker hit upp och är medvetna om att det är en svår match så två poäng här var skönt.
Närmast väntar nu Champions League-möte borta mot Brest och bara några dagar senare är det repris på fjolårets SM-final mot Höör. 
– Nu har vi två andra matcher att fokusera på så vi går in i en tuff vecka, avslutar Overby.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..