211214_magdeburg_el_1920

VÄRLDENS BÄSTA KLUBBLAG SC MAGDEBURG

Världens största Handbollsklubb Sävehof ställs mot världens bästa klubblag

Regerande världsmästarna på klubblagssidan, SC Magdeburg, kommer till Partille Arena för möte med IK Sävehof på tisdag kväll. Matchen i EHF European League har avkast klockan 18:45

På tisdag får IK Sävehof finfrämmande när laget ställs mot SC Magdeburg i den fjärde (sjätte) gruppspelsomgången av EHF European League. Som segrare i årets Super Globe (världsmästerskapet för klubblag) och med tretton segrar på de tretton första omgångarna i Bundesliga den här säsongen, ses den tyska klubben av många som världens främsta handbollslag för tillfället.

Frågar vi en av huvudpersonerna, den svenske landslagsmannen Daniel Pettersson, om framgångsreceptet så pekar han på kontinuitet.

– Under lång tid har vi arbetat fram något bra här. Det är många spelare som spelat väldigt länge tillsammans med varandra, vilket har gjort att vi kommit ihop som ett lag. Sedan har vi en så pass bred trupp att vi har möjlighet att rotera och sprida belastningen, berättar Magdeburgs högersexa.

Det är dock inte endast i nutid som föreningen från de östra delarna av Tyskland kan stoltsera med tunga triumfer. Bundesliga-titeln 2001 följde Magdeburg upp med att säsongen därefter vinna den nuvarande formen av EHF Champions League som första tyska klubb. Backas bandet ytterligare ett par decennier dominerade SCM östtysk handboll med sex raka inhemska mästerskapssegrar i början av 1980-talet.

Med på planen under de tidiga framgångsåren på den här sidan millennieskiftet fanns Bennet Wiegert. I dag står 39-åringen vid sidan om och leder laget i rollen som huvudtränare där han förespråkar en snabb handboll.

– Han är från staden och andas verkligen Magdeburg. Som tränare förbereder han sig väldigt mycket och lägger stort fokus på videoförberedelser samtidigt som han vill att vi ska spela med energi och arbeta tillsammans som ett lag.

Den här säsongen är SCM regerande mästare i EHF European League och med sex omgångar spelade leder laget Grupp C. På andra plats hittar vi Sävehof – ett motstånd Pettersson har respekt för.

– Såklart har Sävehof gjort riktigt bra resultat och det är ett duktigt lag. I svenska ligan har jag sett dem för lite, men i European League har de gjort det riktigt bra och på tisdag blir det en väldigt intressant match, säger han.

Klockan 18:45 på tisdag 14/12 är det avkast i Partille Arena och givetvis är det en stimulerande uppgift som väntar för den svenske landslagsmannen.

– Det är alltid speciellt att komma hem till Sverige och spela. Det är någonting man ser fram emot och det ska bli riktigt roligt, hälsar Daniel Pettersson.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..