Handboll, Handbollsligan, Kristianstad - Sävehof

VÄNDNING MOT KRISTIANSTAD

Underläge med tre bollar i paus vändes till seger med 27–25 borta mot IFK Kristianstad när IK Sävehof säkrade åttonde segern i följd.

Sävehof hamnade tidigt i underläge där Kristianstad gick ifrån till en 5–1-ledning efter fem minuters spel. Den gulsvarta fullträffen var det Sebastian Karlsson som ordnade och högersexan skulle komma att spela en huvudroll den här eftermiddagen.

Ett par raka Sävehof-fullträffar i följd gjorde att hemmalaget inte stack iväg för långt och i paus skiljde det tre mål mellan lagen. 14–11 visade jumbotronen i Kristianstad Arena i det läget av matchen.

Espen Christensen i Kristianstad-målet hade stoppat Sävehof från att hitta nätet en del gånger i första och han motade även bort lagets första avslut i halvlek nummer två. Tron i Michael Apelgrens spelartrupp fanns dock hela tiden där och kort senare skulle det lossna rejält. Inom loppet av mindre än fem minuter gjorde Sävehof sex mål och helt plötsligt var det utjämnat till 17–17.

Därefter växlade lagen gjorda mål med varandra innan Emil Berlin bröt den trenden genom att sätta dit 22–21. Därmed var Sävehof uppe i ledning för första gången och det skulle inte heller dröja allt för länge innan det utvecklades till ett tvåmålsförsprång. Med sitt tionde mål för tillställningen var det Sebastian Karlsson som ordnade det och dubbla bollar i nät signerade Henrik Tilsted i direkt anslutning såg till att göra luckan ner ännu större.

Då, när det återstod fyra minuters spel, var ställningen 27–23 och fler mål behövdes inte göras. IFK Kristianstad kröp ett bollar närmare, men de två poängen säkrades med 27–25 som slutresultat.

Med 24 spelade matcher kliver Sävehof upp på andraplatsen i Handbollsligan och redan på tisdag är det kamp om nya poäng. Derby mot Önnereds HK är det som står på programmet den gången.

IFK Kristianstads målskyttar: Adam Nyfjäll 6, Johan Nilsson 5, Emil Frend Öfors 3, Ludvig Åström 3, Albin Selin 3, Markus Olsson 2, Gregor Ocvirk 1, Olafur Gudmundsson 1 och Teitur Einarsson 1.

IK Sävehofs målskyttar: Sebastian Karlsson 10, Rune Schröder 6, Henrik Tilsted 6, Elias Ellefsen á Skipagötu 2, Emil Berlin 1, Felix Möller 1 och Jonathan Edvardsson 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..