Välkommen Fredrik Larsson

Välkommen till IK Sävehof Fredrik!
Tack så mycket.

Hur ser din handbollsbakgrund ut?
Jag började att spela handboll i förening strax utanför Skövde (HK Country), fortsatte min karriär i IFK Skövde för att sedan representera Ystads IF. Efter Ystad bar det av till Stockholm för att spela i Hammarby. Därefter blev jag proffs i spanska CAI Arágon i två och nu är jag här i Sävehof.

När börjar du träna med laget?
Jag är med så fort säsongen sätter igång igen, den 30 juli. 2-7 augusti åker vi till Idre för träningsläger.

Varför valde du Sävehof?
Det kändes som ett spännande koncept får både mig och min familj (sambo och dotter) både sportsligt och privat. Givetvis känns det ju även spännande med att spela Champions League, för dit skall vi verkligen.

Förväntningar inför säsongen?
Jag hoppas verkligen att vi tar oss till Champions League. Vi är ett bra lag, men vi skall bli ännu bättre. Vi skall fortsätta att vara bäst i Sverige och förhoppningsvis ta ett större kliv i Europa.

Du har valt nummer 24, någon speciell anledning?
Jag har som oftast spelat med nr 10, men det var upptaget här. Jag fick välja mellan ett antal nummer, så jag valde det högsta av de som fanns att välja mellan. Det spelar egentligen ingen roll vilket nummer jag har.

Tack för pratstunden och trevlig semester!
Tack detsamma.

Text och foto: Martin Gunnérus

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..