Vägen till guld!

RELEASE PARTYT!
– en enda stor nostalgisk Sävehof fest.

Lördagen 2 juni var det utsmyckat till fest för 375 klubbentusiaster i Partillebohallen och den primära anledningen var lanseringen av boken ”Vägen till Guld”.

En försmak till boken visades upp i foajén och i korridorerna med bilder från herr-, dam- och ungdomslagen samt pokaler och priser. Det tog en dryg timma för gästerna att gå omkring och njuta av minnen och återuppleva gamla tider och kompisar. En välkomstdrink underlättade säkert hjärnans nostalgiska centrum.

En stor buffé väntade och i hallen var det uppdukat i klubbens färger gult och svart. Några större grupper hade egna bord, men i övrigt fri bordsplacering. Nygamla bekantskaper bildades tämligen snart och därmed var pratet om flydda tider igång.

I timmen två var det dags för underhållning från scen med konferencier Ken Wennerholm, från Triple & Touch. Först upp på scen var författarna Olle Sundvall och Håkan Drath som fick berätta om hur boken kom till och hur de kände sig efter några års arbete. Lyckliga och nöjda blev svaret från dem båda. (se bilderna)

På hösten 1950 spelade Sävehofs sin allra första seriematch med ett juniorlag. Spelarna från den tiden har nu blivit gubbar och flera av dem var med på festen. Upp på scen påkallades den trio som hade startat IK Sävehof i Sävedalen, hjältarna Jan Samuelson (ordförande), Gösta Sundén (sekreterare) och Bo Dahl (kassör).
– Vi låg under med 2-1 i halvlek och föreningens första mål gjordes av Ingvar Malmeström, berättade Gösta Sundén. En spotlight riktades mot Ingvar och jublet steg i betydligt större omfattning än i Mässhallens C-hall för 62 år sedan.

Ordföranden från 2000-10 Mats Grauers under vars tid det beslutades om att dokumentera klubben och nuvarande ordföranden Susanna Laursen presenterades givetvis och fick ge sin syn på boken och föreningen. Två personer/ledare som betytt oerhört mycket för Sävehof.

Det är så många som har betytt så mycket för klubben, men kanske är det två personer som sticker ut: Gunnar Quist och Stefan Albrechtson. Gunnar, som avled 2011, fick aldrig chansen att uppleva vare sig boken eller hyllningen till honom denna kväll genom ett bildspel tillsammans med sången Fields of Gold. Han var säkert den personen det pratades mest om.
När Stefan ”Abbe” Albrechtson gjorde sin entré på scen kom kvällens längsta applåd och jublet steg ytterligare. Abbe ”tvingades” senare upp på scen igen för att dra sin egen gamla klassiker: ”Flee – Fly – Flow”. Stämningen var på topp!

Bildspel, korta anekdoter från boken tillsammans med musik från varje epok från 1950 till 2010 hanns med innan dj, barmingel och dans tog över.

Festens huvudattraktion var förstås boken och den lämnades ut, i samband med att gästerna gick hem. De allra flesta kunde inte bärga sig utan börjades genast titta i den och samtal kom återigen igång om tider som gått och gamla kompisar. Du som av någon anledning missade festen kan givetvis köpa boken, som kostar 290 kronor. Kontakta Sävehof eller gå till informationen på Allum och köp den!

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..