Vad säger Jasmin?

Den senaste månaden har RIK spelat sju matcher och vunnit fem av dem. Faktum är att utdelningen kunde varit ännu bättre, för förlusterna mot Malmö och Ricoh har varit med minsta möjliga marginal (25-26 respektive 27-28).

Veckans segrar mot Ystad (borta) och Guif (hemma) bekräftar att RIK är på stark frammarsch. En seger i dag innebär att Sävehofs försprång i praktiken är upphämtat.

– Matchen mot Ystad var vår första fullträff den här säsongen. Där dippade vi inte någon gång utan hade bra kontroll från start, säger tränaren Jasmin Zuta.

Att det blivit god utdelning på slutet har sina förklaringar. I alla fall om man ska tro RIK-tränaren:

– Vi har jobbat hårt och vi har både nya och unga spelare i nya roller. Då tar det tid att få allting att stämma. Vi har varit medvetna om det men hela tiden fortsatt jobba med struktur. Vi bygger från försvarsspelet och det klaffar nu – då är vi svårslagna, säger han.

Jasmin Zuta är inte överraskad över utvecklingen, för han tycker att RIK har ett bra lag. Men han är medveten om att spelet kan gå i vågor och säger att det krävs mycket av laget för att följa upp den fina trenden med ännu en seger.

– Sävehof är ett bra lag och jag förväntar mig ett typiskt derby – det krävs mycket moral och kamp. Och för oss är det framför allt revansch som gäller. Sävehof vann förra gången vi möttes, säger han.