Handboll, Handbollsligan, HK Malmö - Sävehof

UTSLAGNA UR CUPEN

Säsongens deltagande i ATG Svenska Cupen stannar vid kvartsfinal för IK Sävehofs herrlag. En skadepräglad trupp lyckades inte vända underläge till seger hemma mot Hammarby IF HF på måndagskvällen.
– Vi kämpade på, men jag tycker att Hammarby har kontrollerat den här cupkvarten från start till mål, sade huvudtränare Michael Apelgren efter slutsignalen i Partille Arena.

Sävehof hade ett sexmålsunderläge att försöka hämta upp när det på måndagen var dags för returmöte i kvartsfinalstadiet av ATG Svenska Cupen. Via shootout-spelet kunde gästerna från Södermalm dock gå ifrån med ytterligare en boll och när ordinarie spelform tog vid drog Hammarby ifrån med än mer.
– Vi började egentligen den här matchen i samma spår som den förra, där vi i princip släppte in mål hela tiden. De gjorde 40 uppe i Stockholm och i dag gjorde de extremt många mål direkt i den första halvleken. Totalt sett var matchen ganska körd då, menade Michael Apelgren.

I paus var det underläge med 13–17, men i inledningen på den andra halvleken började Gulsvart ta sig närmare i den enskilda matchen. Drygt fem minuter krävdes för att dra ner avståndet till blott ett. Länge pendlade det sedan mellan ett och två måls försprång för de grönvita, men med knappt tio återstående minuter tog sig Sävehof upp på lika-läge efter att Alexander Westby gjort 24–24 på kontring.

Att knipa segern var således realistiskt, men istället för att utnyttja sista läget i matchen fick Hammarby en avslutande möjlighet där de satte dit 30–29 med matchens sista avslut.
– Jag tycker ändå att vi fajtades och de som har spelat lite mindre visade att de ville. Det tycker jag egentligen är positivt, men så lyckades vi inte knyta ihop det på slutet och då blir det lite mindre värt. Även om det inte hade spelat så stor roll sett till helheten. Sedan är det klart att man inte vill tappa en boll och missa ett avtal det sista som händer när det är jämnt på slutet.

I och med förlusten är Sävehofs resa i ATG Svenska Cupen över för den här gången.
– Såklart är det tråkigt, men ganska tidigt kändes det som att det här skulle bli tungt, både sett till förra matchen och de förutsättningar vi hade i dag. ”Bajen” skulle nästan ha behövt göra bort sig eller att vi skulle stått för en bragd för att det skulle vara möjligt.
– Det var lurigt för oss och för att vi skulle kunna vinna med så mycket som hade krävts i dag så är det klart att vi inte kan ha sju spelare borta. Där behöver vi bli bättre med att se till att ha spelare på planen, samtidigt som vi behöver lära oss av det vi gjorde handbollsmässigt.

IK Sävehofs målskyttar:
 William Andersson Moberg 9, Alexander Westby 4, Óli Mittún 4, Adam Blanche 2, Felix Möller 2, Malte Celander 2, Marcus Lennernäs 2, Kelvin Roberts 1, Lasse Pedersen 1, Tryggvi Thorisson 1 och Sebastian Karlsson 1.

Hammarby IF HF:s målskyttar: Richard Lindström 5, Oliver Wigmark 5, Edwin Aspenbäck 5, Viktor Ahlstrand 5, Gustav Davidsson 4, Johan Nilsson 2, Simon Lindberg 1, Martin Dolk 1, Ludvig Lindeberg 1 och Mattias Windahl 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..