2016_usm_arenatv_original_640

USM STEG 2 – SAMMANDRAG

Steg 2 i USM på hemmaplan blev en lyckad tillställning i helgen. B-flickorna hejades fram inne på Partille Arena och S-hof tog sig vidare till nästa SM-steg.

De första matcherna i gruppen spelades redan på lördagen i Ugglums idrottshall. S-hof förlorade mot GF Kroppskultur 2 med 9-16 efter en ganska svag insats och HK Ankaret röd vann mot IFK Malmö 1 med 26-22.

Men nästa dag såg det genast mycket bättre ut för hemmalaget som trivdes utmärkt inne på arenan med speaker, line-up och entusiastisk publik på plats under hela dagen. Ankaret besegrades med 19-10 och Malmö med hela 23-7.

Bäst i gruppen var dock Kroppskultur som på söndagen vann mot Malmö med 19-9 och därefter slog Ankaret med 27-3. Tillsammans med grupptvåan S-hof tar sig laget vidare till steg 3 i SM som spelas den 14-15 januari nästa år. Det betyder att Sävehofs B-flickor nu har två lag klara för nästa omgång.

För åskådarna blev det en intensiv första advent med många matcher, men också trevligt umgänge inne på arenan. Många gäster och även spelare valde att äta på John Scott’s och mellan matcherna utforskades arenans alla hörn och kanter. S-hofs lagkamrater som inte spelade denna turnering slog bokstavligen på stora trumman och såg till att få upp stämningen under matcherna. De delade även ut pris till matchens lirare och tog hand om kiosken i Ugglums idrottshall.

Nu ser vi fram emot fortsättningen för Sävehofs alla lag i Ungdoms-SM Stadium Handboll Cup.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..