Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Hammarby

URLADDNING I FÖRSTA HALVLEK GAV TVÅ POÄNG

En respektingivande första halvlek banade vägen för IK Sävehofs två poäng hemma mot Hammarby på torsdagskvällen. Slutresultatet skrevs till 28-26.
– Skönt med två poäng, konstaterade manager Anders Eliasson efteråt.

Ett distinkt avslut signerat William Bogojevic redan i matchens första anfall var en indikation på vilken riktning den här matchen skulle ta. Sävehof hamnade förvisso i underläge med två bollars marginal relativt tidigt in i matchen, men vid tidsmarkeringen för tio minuter var det redan kvitterat och kort efter var det gulsvart ledning.

Både kvitteringen och ledningsmålet stod Sebastian Spante för och hans första halvlek var något att minnas. Med på planen direkt från avkast och sammanlagt noterades den unge vänstersexan för fyra mål under de första 30 minuterna. Även defensivt utmärkte han sig och betydligt mer rutinerade motståndarspelare hade fullt upp med att försöka ta sig förbi 18-åringen.
– Spante startade matchen för att han har visat fantastiskt bra försvarsarbete och det var jättekul att se honom, berömde Anders Eliasson.

Fem raka Sävehof-mål i perioden där underläget vändes till ledning var en av nycklarna till den här segern. Hammarby återhämtade sig aldrig från det och redan i paus visade jumbotronen i Partille Arena 18-11.
– Vi spelade bra, släppte boll och hittade rätt lägen i första. Vi var betydligt mycket starkare och hungrigare.

De första 30 minuterna var en ordentlig urladdning, men den andra halvleken var inte lika övertygande. Tidigt fanns det fina möjligheter att dra ifrån ytterligare, men avsluten var inte hundraprocentiga och det är sådant som kan straffa sig. Någon repris på helgens tappade ledning mot IFK Ystad skulle vi dock inte behöva bevittna, utan laget höll undan och kunde vinna med 28-26.
– I andra halvlek lade vi av med det som fungerade i första och lät dem komma in i matchen.
– Det var ingen bra andra halvlek alls, men ändå tillräckligt bra för att ta med oss två poäng och det var egentligen aldrig oroligt, konstaterade Eliasson.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..