Handboll, SHE, Sävehof - H65 Höör

UPP PÅ ANDRAPLATSEN

IK Sävehof tog två poäng hemma mot H65 Höör på lördagseftermiddagen. Ett målmässigt övertag etablerades redan i den första halvleken och till slut skrevs segersiffrorna till 28–18.
– Vi stod extremt bra bakåt och hade bra koll på deras individer. En väldigt bra genomförd match får vi erkänna, sade Rasmus Overby efter vinsten.

Både poäng och prestige stod på spel när IK Sävehof tog emot H65 Höör på lördagseftermiddagen. Vid vinst skulle gulsvart klättra förbi skåningarna i tabellen; därmed var målbilden tydlig inför den näst sista omgången av grundserien.

Två straffmål, ett för varje lag, inledde toppmötet i Partille Arena innan Sävehof började skapa sig viss distans ner till gästerna. Drygt tio minuter in i matchen tog Thess Krönell laget upp i tremålsledning med ett avslut som hittade krysset.

Försprånget på tre mål höll i sig en period och när Laura Jensen ordnade 8–5 valde gästerna att lägga fram det gröna timeout-kortet för första gången denna eftermiddag. Vid signalen för halvtid hade Höör hämtat in ett mål med ställningen 11–9.
– I paus pratade vi om att vi hade gjort det bra, även om vi bjöd in dem lite i matchen. Vi hade möjlighet att gå plus fem i första halvlek, men det blev två.
– Sedan skulle vi bara fortsätta. Vi var medvetna om att de körde tufft på våra spelare och att vi kunde trycka på dem lite mer i andra så att de skulle göra fler felvärderingar som kunde betyda att vi kunde få några enkla mål.

I början på andra ryckte Sävehof sedan ifrån. Jumbotronen visade 17–11 med drygt en tredjedel kvar av matchen och måldifferensen mellan lagen skulle fortsätta öka. Sofie Börjesson räddade i snitt varannan boll hon fick emot sig i den första halvleken och levererade även efter paus, vilket gav möjligheter i offensiv riktning. Börjesson fick pris som matchens bästa spelare och Overby valde även att lyfta fram några andra, även om det här i grund och botten var en stark lagprestation.
– Jag tycker att vi ska berömma laget. En spelare som började på bänken, men som ändå alltid gjorde jättefina mål var Laura Jensen. Både Thess och Thea (Blomst) ska berömmas för att de gjorde ett starkt jobb där bak och hade bra koll.

28 mål skulle det sammanlagt bli från Overbys spelare där Ida Lagerbon (6 mål), Nina Dano (5) och Jensen (5) hade störst framgång. De två säkrade poängen innebar att Sävehof klev förbi Höör i tabellen och upp på en andraplats med en omgång kvar att spela.
– Vinst är alltid viktigt, men om det är Höör eller Heid betyder inte så mycket. Vi vet att många lag försöker toppa formen till slutspelet så jag förväntar mig att möta ett annat Höör nästa gång, men jag skulle ljuga om jag inte var glad över den här vinsten, sammanfattade Overby sina känslor efter segern.

IK Sävehofs målskyttar: Ida Lagerbon 6, Nina Dano 5, Laura Jensen 5, Thess Krönell 3, Nina Koppang 3, Jamina Roberts 2, Trine Mortensen 2, Thea Blomst 1 och Mathilda Lundström 1.

H65 Höörs målskyttar: Emma Lindkvist 4, Victoria Larsson 3, Isabelle Andersson 3, Linnea Pripp 2, Ida Gullberg 2, Tova Alm 2, Alma Skretting 1 och Michaela Fransson 1.

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..