uHandboll, Handbollsligan, Sävehof - HK Malmö

UPP I SERIELEDNING

På lördagseftermiddagen tog sig IK Sävehof upp i serieledning efter att ha besegrat HK Malmö med 30–24.
– Vi fick en fullträff i dag och det var många som var duktiga, sade Michael Apelgren kort efter slutsignalen.

HK Malmö 38 poäng på förstaplatsen. IK Sävehof 36 poäng på tredjeplatsen. Så såg utgångsläget inför lagens möte i den 26:e omgången ut. Således fanns det möjlighet för gulsvart att utjämna ställningen och redan från avkast syntes en tydlig hunger i spelarnas ageranden.

Bertram Obling stod fint i målet och med ett par räddningar från danskens sida kunde Sävehof gå upp i en 3–0-ledning. När Obling väl fick se en boll passera sig svarade Sebastian Karlsson med att omgående göra 4–1. Och det skulle komma mer. Vid ställningen 7–3 efter knappt åtta minuters spel bestämde sig gästerna för att ta timeout.
– Det var lite överraskande att vi kontrade sönder dem i början faktiskt. Det hänger väl ihop med att Bertram var väldigt duktig och så sprang vi fint i andrafasen. Där valde (Jonathan) Edvardsson riktigt hela tiden. Malmö hade inte sin bästa dag i dag och då var vi där och högg, menade huvudtränare Michael Apelgren.

I paus var det ledning 17–12 och fler glädjeämnen utöver halvtidsresultatet fanns att hitta. Under en längre tid har Gzim Salihi varit frånvarande från spel, men efter ett par matcher som en del av truppen var han nu även äntligen tillbaka i spel på planen.

Andra halvan av matchen blev jämnare, men Sävehof behöll hela tiden kommandot.
– Andra halvleken kändes ganska lugn hela vägen. Vi tappade lite under en period där vi stressade upp oss, men samtidigt hade vi som minst tre mål upp.
– Känslan var lik den som när vi möttes nere i Malmö. Då var vi aldrig nära och nu var de aldrig nära, så vi har delat på poängen hittills den här säsongen och det känns rättvist.

Segersiffrorna skrevs till 30–24 och de två poängen innebär att IK Sävehof kliver högst upp i Handbollsligans tabell. På lika många poäng står just HK Malmö och även Ystads IF. De sistnämnda väntar i nästa match som spelas på onsdag 3:e mars.
– Jättekul att vi är med där uppe! Det känns som vi har kommit från ingenstans och smugit med.
– Hade någon sagt i oktober att vi kommer att vara serieledare och slåss om det så hade jag nog inte trott på det, det såg lite svårare ut då, sammanfattade Apelgren.

IK Sävehofs målskyttar: Sebastian Karlsson 7, Henrik Tilsted 7, Felix Möller 5, Emil Berlin 3, Rune Schröder 3, Pontus Brolin 2, Jonathan Edvardsson 2 och Bertram Obling 1.

HK Malmös målskyttar: Hampus Jildenbäck 6, Fredrik Lindahl 4, Otto Lagerquist 3, Anton Blickhammar 3, Simon Nyberg 2, Daniel Ekman 2, Tim Hilding 1, Kassem Awad 1, Viktor Östlund 1 och Filip Berentsen 1.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..