Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Varberg

UNGT SÄVEHOF VANN STORT

Med 14 bollars marginal kunde IK Sävehof säkra två poäng i sista matchen innan julafton. HK Varberg besegrades med 35–21 i Partille Arena.

Efter delad poäng i söndagens möte mellan lagen gavs en ny chans till vinst när det redan på tisdagskvällen var dags för ny match mot Varberg. Precis som senast var det Sävehof som tog det första initiativet, även om Varberg den här gången öppnade målskyttet. Efter knappt tre spelade minuter hade gulsvart tagit plats i förarsätet genom mål av först Emil Berlin och sedan Rune Schröder.

Mellan stolparna inledde Simon Möller matchen förtroendeingivande och tillsammans med ett aktivt försvar sattes tonen. När tjugo minuter var spelade hade gästerna tagit timeout vid två tillfällen och ställningen var 12–6.
– Vi gjorde några taktiska småförändringar jämfört med senast och vi blev lite tydligare i det vi ville komma åt, sade Linus Ekman när han förklarade anledningarna bakom den robusta defensiven.

Under en sekvens på sju minuter släppte Sävehof inte in ett enda mål och marginalen ner till Varberg kunde därmed öka. Efter 30 spelade minuter var ställningen 18–8.

Dubba fullträffar signerade Pontus Brolin blev startskottet för den andra halvleken där det stabila spelet fortsatte. Styrkan i defensiven visades upp på nytt när laget drabbades av två utvisningar med blott tio sekunder mellan förseelserna. Trots två spelare mindre på planen hittade inget förbi Möller under det numerära underläget.

Efter halvtidspausen mönstrade Sävehof ett väldigt ungt lag på planen. Ofta var snittåldern inte ens över 20 år.
– Jättekul! Det är unga och intressanta spelare så det är kul att de kan få speltid och göra bra ifrån sig. Det bidrar ännu mer till utveckling och jag tror det kommer gynna oss under de kommande åren att vi redan nu kan matcha in så unga spelare.

Genom hela matchen fortsatte Sävehof att göra jobbet som krävdes och till slut skrevs slutresultatet till 35–21.
– Vi spelade som ett lag medan de inte gjorde det i dag, det är stor skillnad på att möta dem på deras hemmaplan och här. De kom inte riktigt upp på samma nivå, menade Ekman.

Närmast väntar möte med IFK Kristianstad som kommer till Partille Arena på lördag.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..