Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Lugi

UDDAMÅLSVINST MOT LUGI

En gulsvart rivstart lade grunden för IK Sävehofs två poäng hemma mot Lugi HF på lördagseftermiddagen. I halvtid var det ledning med sju bollar och till sist skrevs segersiffrorna till 28–27.
– Gott att vi fick två poäng i dag. Det var ett bra lag vi mötte, konstaterade huvudtränare Michael Apelgren efteråt.

Redan från avkast satte Sävehof plattan i mattan och fick en flygande start på mötet med Lugi. 1–0 kom genom Henrik Tilsted och tidigt etablerades en ledning på tre bollar. Länge dröjde det sedan inte förrän den siffran ökats på till fem när Bertram Obling först stod för en imponerande fotparad och bollen skickades över hela banan till Gustaf Wedberg. Friläget som högersexan sprungit till sig utnyttjades maximalt och när bollen nådde nätet innebar det 10–5 till gulsvart.
– Det var väldigt bra disciplin i dag. Vi spelade strukturerat och många spelare gjorde det fint, sade Michael Apelgren.

Den andra halvleken inleddes med 20–13 på Partille Arenas jumbotron. Intensiteten från Sävehof skruvades knappast ner när spelarna var tillbaka på planen. Ett aggressivt försvarsspel med Vetle Eck Aga i spetsen resulterade omedelbart i bollvinst och på den efterföljande kontringen satte Tilsted dit 21–13.

De tre första målen efter halvtidsvilan gick till Sävehof och som mest var ledningen uppe i tio bollar. Med knappt tio minuter kvar att spela hade den marginalen halverats och Apelgren valde då att ta timeout.

Ännu jämnare skulle det i slutändan bli. För med 45 sekunder kvar att spela skiljde det endast ett mål mellan lagen och från det läget lyckades Sävehof hålla undan så att två nya poäng kunde säkras i Handbollsligan.
 – Det blev lite extra spännande när det var en match som vi kände att vi hade. Hade någon sagt att vi skulle leda med en boll mot Lugi så hade jag varit nöjd om vi sedan hade fått chansen att vinna. Nu när matchen var som den var, att det kändes ganska lugnt, så kändes det som samma resa som mot Aranäs igen, summerade huvudtränaren och refererade till det oavgjorda resultatet i senaste matchen.
– Det handlade bara om att knyta ihop det sista. Vi får ta lärdom av detta och bli lite mindre känslostyrda i sådana lägen.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..