Foto: Fredrik Aremyr / BILDBYRÅN

UDDAMÅLSVINST MOT LUGI I FÖRSTA CUPMATCHEN

Med ett måls marginal säkrade IK Sävehof de två första poängen i gruppspelet av ATG Svenska Cupen. Söndagseftermiddagens match mot Lugi HF slutade 33–32.
– Vi ska vara glada över att vi lyckades vinna till slut, sade huvudtränare Michael Apelgren efter slutsignalen.

Herrlagets tävlingssäsong inleddes med ett klassikermöte mot Lugi. Inför avkast fick lagen tre shootout-möjligheter var, där det för Sävehof var Emil Berlin, Alexander Westby och Sebastian Spante som fick förtroendet. Samtliga nätade, medan Oscar Sävinger vid ett tillfälle mycket följsamt förhindrade Lugi från att vara felfria. Ställningen var därmed 3–2 när matchen visslades igång.

Den första halvleken präglades av jämnt spel där båda lagen fick känna på att vara i ledning. En vanlig syn var William Andersson Mobergs driv med egna genombrott där han för det mesta gled förbi sin bevakning. Fem gjorda mål stod nummer 31 noterad för en dryg kvart in i matchen.

I paus var ställningen 18–18, men i upptakten av den andra halvleken tog Gulsvart lite mer tag i spelet. Fem och en halv minut in skickade Olle Ek in 23–20, vilket var det dittills största övertaget för något av lagen. Sebastian Spante ökade sedan på ledningen till fyra måls marginal.

Bortalaget skulle dock närma sig på nytt och med drygt tio återstående minuter skiljde blott en boll. Det läget skulle även gälla vid fulltid när jumbotronen i Partille Arena visade 33–32 och de två poängen var säkrade.
– Det kändes lite trögt i dag. De var bra, medan vi var lite oskarpa och det visade också att skillnaden mellan förväntad topp och förväntad botten i ligan inte är större än så här. Vi hade inte stålkontroll över matchen på något sätt, även om jag tycker att vi blev lite skarpare och lite vuxnare i andra halvlek. Till slut kändes det som att vi hade matchen, men inte med mycket marginal, sammanfattade Michael Apelgren.

På tisdag väntar ny match i ATG Svenska Cupen. Sävehof spelar då borta mot GF Kroppskultur.
– Det är ett lag vi ska vinna mot. Vi förväntar oss att de som spelade lite mindre i dag ska kunna lösa det. Sedan vet man att man kommer ligga under med 6–0 direkt med tanke på shootout, så det är en aspekt att ha med sig. Sedan vill vi också framstå bättre än vad vi gjorde i dag, det var lite för mycket slarv.

IK Sävehofs målskyttar: William Andersson Moberg 9, Emil Berlin 4, Olle Ek 3, Adam Blanche 3, Gustaf Wedberg 3, Sebastian Spante 3, Felix Möller 2, Alexander Westby 2, Marcus Lennernäs 2, Kelvin Roberts 1 och Malte Celander 1.

Lugi HF:s målskyttar: Måns Simonsson 7, Axel Månsson 6, Andre Tuzov 4, Anton Bengtsson 3, Anton Sandström 2, Adrian Hesslekrans 2, Axel Janhall 2, Axel Andersson 2, Mads Kragh Thomsen 1, Adam Wennerholm 1, Sebbe Hall 1 och Assar Kammenhed 1.

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..