Handboll, Handbollsligan, Sävehof - HK Malmö

UDDAMÅLSVINST MOT MALMÖ

I en jämn kamp mot HK Malmö på torsdagskvällen var det IK Sävehof som tog hem de två poängen. Det var lika-läge i paus och till sist skiljde inte mer än ett mål där segern säkrades med siffrorna 31–30.

Två dagar efter triumfen mot PAUC i European League var det dags för Sävehof att ställas mot Handbollsligans tabellsexa HK Malmö. Inledningen på matchen var jämn där jumbotronen i Partille Arena visade 6–6 efter tio spelade minuter. Nästa mål gjordes av Elias Ellefsen á Skipagötu, vilket tog Gulsvart upp i ledning för första gången denna kväll.

Ofta fick Sävehof annars arbeta i ett eller ett par måls underläge i den första halvleken. Strax innan halvtidssignalen hittade laget dock tillbaka till ett målmässigt övertag, men Malmö hann med att utjämna innan matchklockan nådde upp till 30 spelade minuter. När halva matchen var spelad var ställningen 16–16.

Den andra halvleken följde samma mönster som den första med skillnaden att det till en början var Sävehof som oftast låg snäppet före den här gången. Med en kvart kvar att spela gick gästerna förbi, men via mål från först Alexander Westby och sedan Rune Schröder var det gulsvart övertag ånyo. Så skulle det även vara vid sista signalen och matchen slutade 31–30.
– Det blev lite svårare i försvar i dag eftersom vi mötte ett väldigt taktiskt slipat Malmö och att man inte har riktigt samma energinivå som i en toppmatch i Europa två dagar innan. Jag är väldigt stolt över att vi på slutet vinner på det som egentligen är styrkan i den här klubben – vinnarmentaliteten, sade huvudtränare Michael Apelgren efter slutsignalen.

Veckan summeras därmed med två vinster. På tisdag väntar nästa uppgift när laget reser till Slovenien för möte med RK Gorenje Velenje i Europa-spelet.
– Egentligen är jag inget fan av att det bara är två dagar mellan matcherna, men det positiva är att vi får några till dagar innan Gorenje. Nu tar vi två dagar ledigt från varandra för att man är lite sliten i huvudet.
– Det här var två stora matcher för oss. Malmö är riktigt bra och kan vara med och slåss om det i slutet, så det här var en väldigt stor seger plus att vi hade PAUC i tisdags. Vi fick sträcka oss långt i dag och det visste vi innan, sammanfattade Apelgren.

IK Sävehofs målskyttar: Elias Ellefsen á Skipagötu 7, Rune Schröder 5, Sebastian Spante 5, Gzim Salihi 4, Pontus Brolin 3, Sebastian Karlsson 3, Alexander Westby 2, Felix Möller 1 och Jonathan Stenbäcken 1.

HK Malmös målskyttar: Magnus Persson 9, Kassem Awad 5, Martin Boija 4, Anton Blickhammar 4, Charles Hugson 3, Adam Tumba 3 och Tim Hilding 2.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..