Handboll, Handbollsligan, HK Malmö - Sävehof

UDDAMÅLSVINST I BALTISKA HALLEN

Tredje raka segern för IK Sävehof kom borta mot HK Malmö på måndagskvällen. Från start till mål var det en jämn match som slutade i gulsvart vinst med 26–25.

Första uppgiften denna matchtäta vecka var måndagens möte med HK Malmö i Baltiska Hallen. Till en början var det hemmalaget som fick bäst utdelning och befann sig i förarsätet då det stod 6–3 på resultattavlan efter drygt fem minuters spel.

Särskilt länge skulle det dock inte dröja förrän det var utjämnat. Kvitteringen kom från William Andersson Moberg när knappt en kvart var spelad och ytterligare fem minuter senare kontrade Alexander Westby in den första gulsvarta ledningsbollen för aftonen.

Som helhet var det en jämn halvlek med 17–16 som resultat när spelarna vandrade mot respektive lags omklädningsrum.

Effekten av den målrika första halvan blev att vi fick bevittna en klart mer tillknäppt andra halvlek. Sakta men säkert började Sävehof ändå etablera ett övertag, och även fast Malmö tog sig tillbaka till lika-läge, så hade Michael Apelgrens lag en vinnarväxel att sätta in.

Straffräddning från Simon Möller i uddamålsledning följdes snabbt upp med ett konstmål från Pontus Brolin fram till ledning 26–24. Det fina samarbetet med Sebastian Karlsson skulle visa sig bli matchavgörande när endast ett ytterligare mål skulle hinna göras av hemmalaget.

Med 26–25 som slutresultat tog Sävehof tredje segern i följd och befäste på så vis tredjeplatsen i Handbollsligans tabell. Redan på torsdag spelas det om två nya poäng när det är hemmamatch mot Lugi HF i Partille Arena.

HK Malmös målskyttar: Max Santos 8, Magnus Persson 4, Adam Tumba 3, Anton Blickhammar 3, Love Sundewall 2, Inge Aas Eriksen 2, Tim Hilding 1, Simon Ostersen 1 och Fredrik Lindahl 1.

IK Sävehofs målskyttar: Alexander Westby 5, William Andersson Moberg 5, Sebastian Spante 4, Pontus Brolin 3, Sebastian Karlsson 3, Felix Möller 2, Óli Mittún 2, Gzim Salihi 1 och Marcus Lennernäs 1.