UDDAMÅLSFÖRLUST MOT RIK

Ett välfyllt Partille Arena var på derbyhumör när IK Sävehof ställdes mot Redbergslids IK på onsdagskvällen. Tyvärr slutade kvällen dock i dystra miner efter förlust med uddamålet.

Värdiga hyllningar till Johan Jakobsson, som avslutat handbollskarriären, fick inleda onsdagens derbyföreställning. Hela Partille Arena stod upp för att visa sin uppskattning för den tvåfaldige SM-guldvinnaren. Publiken fick sedan se en inledning där de båda lagen såg ut att ta ut varandra. Varken Sävehof eller RIK lyckades ta ledningen med mer än ett mål under matchens första kvart.

Det var gästerna som var första lag att lyckas skapa ett lite större målmässigt övertag och vid signalen för halvtid var det gulsvart underläge med 12-15.

Starten på matchens andra halva gick även den till RIK. De lyckades utöka ledningen till sex bollars marginal och satte press på Sävehof att replikera. Sju-mot-sex-spel blev den valda metoden av Andreas Stockenberg och Anders Eliasson – och det gav utdelning. Det var bra ös i Partille Arena när laget stadigt arbetade sig närmare. Simon Möller, som kommit in i målet, stod för ett antal parader och gav flera fina lägen åt sina lagkamrater på offensiv planhalva. Med knappt en kvart kvar av matchen skiljde det helt plötsligt bara ett mål mellan lagen.

Joakim Larsson, som briljerade matchen igenom, satte 26-26 med en känslig lobb sedan han frispelats på ett ypperligt sätt. Det lutade dock åt RIK:s håll och till slut lyckades de säkra segern med 29-28.
– Vi kom tillbaka med vårt sju-sex-spel. Men sen gör vi för mycket tekniska fel, det är lite slarv och vi har inte råd med det. Vi har en bra moral och det här tar inte udden av oss, sade manager Anders Eliasson kort efter slutsignalen.

Inför matchen hade Eliasson pratat om det här mötet som en värdemätare inför avslutningen på grundserien och inte minst inför slutspelet. Trots förlusten gav det här bra besked om vad som gäller framöver.
– Vi har mött lag i botten och de har mött topplag det senaste, så det är skönt att veta vilken nivå vi ska vara på. Nu åker vi till Kristianstad nästa vecka och då vet vi vilken nivå som gäller.