Handboll, Handbollsligan, Sävehof - IFK Ystad HK

UDDAMÅLSFÖRLUST MOT LUGI

Årets sista match för IK Sävehofs herrlag spelades borta mot Lugi på lördagskvällen. Efter en jämn andra halvlek slutade mötet i uddamålsförlust med 24–25.

När lagen ställdes mot varandra i Partille Arena för bara två veckor sedan utmärkte sig William Bogojevic med tio mål och denna lördag kväll var det vänsternian som inledde målskyttet redan i matchens första anfall. Detta var starten på en positiv matchinledning för gulsvart där laget tidigt klev upp i en tremålsledning. Simon Möller, som haft flera fina insatser den senaste tiden, fortsatte visa god form när han såväl hindrade motståndarna från att hitta nätet, som att själv stå för kvicktänkta framspelningar till kontrande medspelare.

Med ungefär fem minuter kvar av den första halvleken kom hemmalaget dock ikapp när de fick god utdelning på sitt sju-mot-sex-spel. Detta var en indikation på hur matchen skulle fortsätta och efter 30 minuters spel visade resultattavlan 14–14.

Den för dagen comebackande Sebastian Spante inledde målskyttet i andra. Sävehof lyckades dock inte skapa en större lucka än så och med flera tekniska fel från båda sidor var det inget av lagen som drog iväg under matchens andra halva. Som mest skiljde det ett mål mellan Sävehof och Lugi vilket bäddade för en rysaravslutning. Laget som till slut hamnade på den vinnande sidan av detta ställningskrig var Lugi. Med fyra sekunder kvar att spela satte de 25–24 genom Casper Käll och tiden att få till en kvittering var då knapp. Ett försök gjordes men med en turbulent avkast-situation och ett tvunget distansavslut gick det inte.

Nu väntar ett uppehåll för Sävehofs herrlag där nästa match i Handbollsligan inte spelas förrän den 29:e januari borta mot HK Varberg.

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..