Handboll, Dam, SHE, Final 1, H65 Höör - Sävehof

UDDAMÅLSFÖRLUST I FÖRSTA FINALEN

Den första SM-finalmatchen mot H65 Höör levde i samtliga 60 spelminuter. Endast ett mål skiljde till slut lagen åt där det var hemmalaget som drog det längsta strået med 32–31 på resultattavlan i samband med slutsignalen.

SM-finalserien mot H65 Höör tog avstamp i Eslövshallen på söndagskvällen. I bäst av fem matcher kommer det avgöras vilket av lagen som får avsluta säsongen på topp och lyfta bucklan.

I en varm hall var det Höör som inledde med matchens två första mål. Sävehof replikerade med ett inspel till linjen där Frida Rosell serverade Johanna Forsberg som inte gjorde något misstag från van avslutsposition.

För det mesta fick Jesper Östlunds lag jobba i underläge med ett eller två mål och i paus var det försprång med uddamålet för hemmalaget när resultattavlan visade 16–15.

Inte ens två minuter behövde Sävehof ha på sig för att vrida tillbaka till gulsvart övertag efter pausen. Först var det Mai Kragballe som hittade rätt innan Olivia Mellegård nätade i öppen kasse.

Precis som i den första halvleken skulle även fortsättningen vara en jämn tillställning. Östlund provade att spela 5–1 i försvarsspelet, vilket fick önskad effekt med Emma Mihailovic som center. Motdraget från H65 med 7–6-spel dröjde inte länge, men momentum tycktes ändå ha skiftat en aning i gulsvart favör när Mellegård gjorde såväl 27–27 som 28–27.

En gång till skulle matchen ändå svänga. Marginalerna var inte stora och chans till ännu en Sävehof-kvittering, vilket hade framkallat förlängning, dök upp. Sista avslutet hittade dock inte rätt, utan det blev förlust med 31–32 i den första SM-finalen.

Närmast väntar två raka hemmamatcher i Partille Arena. Den första spelas redan på tisdag med avkast klockan 19:10.

H65 Höörs målskyttar: Cassandra Tollbring 8, Emma Jönsson 6, Victoria Larsson 4, Alma Skretting 3, Emma Nuhanovic 3, Johanna Östblom 2, Tilda Winberg 2, Ida Gullberg 2, Isabelle Andersson 1 och Filippa Nyman 1.

IK Sävehofs målskyttar: Olivia Mellegård 5, Frida Rosell 5, Johanna Forsberg 4, Mai Kragballe 4, Laura Jensen 4, Nina Koppang 3, Thea Blomst 3, Ida Sembe 2 och Emma Mihailovic 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..