191025_pouya_640

TYSKLANDSPROFFS TILL SÄVEHOF

Meriterad iransk landslagsspelare ansluter till Sävehofs herrtrupp inför superveckan 2-9 november, när niometerspelaren Pouya Norouzinezhad Gharehlou landar på Landvetter under dagen.

Pouya spelade senast i Gummersbach som spelade i Bundesliga förra säsongen. Tidigare var han lagkamrat med Sävehofs linjespelare Christoffer Brännberger i Kadetten Schaffhausen. Pouya är en kraftfull skytt och explosiv i man mot man spelet. En klasspelare som kommer tillföra mycket i Sävehofs spel resten av säsongen. Pouya har kontrakt säsongen ut.

– Efter att Sävehof kontaktade mig så började jag kolla på deras matcher i Champions League. De spelar en fartfylld modern handboll som jag blev intresserad av direkt. Efter det pratade jag med min vän Brännberger, som jag spelade ihop med i Kadetten Schaffhausen i Schweiz, och han hade bara positivt att säga om klubben. Nu ser jag verkligen fram emot att dra igång och jag hoppas på många vinster i Sävehoftröjan, säger Pouya.

– Jag är otroligt glad över att Pouya har valt att komma till oss i IK Sävehof. Pouya har spelat några riktigt fina säsonger i Bundesliga och kommer senast ifrån Gummersbach. Han är en explosiv och fartfylld spelare i anfallet men också en riktigt bra försvarsspelare, säger Emil Berggren

Namn: Pouya Norouzinezhad Gharehlou
Född: 1994
Bostadsort: Gummersbach (snart Partille)
Födelsestad: Arbadil, Iran
Position: 9M
Längd: 188 cm
Vikt: 90 kg
Hand: Höger
Elitsäsonger: 4
Till Sävehof: 2019
Debut: 2019
Moderklubb: Magnesium Ferdows (IRA)
Klubbar: VfL Gummersbach  2018-2019 (GER), Kadetten Schaffhausen 2017-2018 (SWI), Bergischer HC (GER) 2017, Magnesium Ferdows (IRA) – 2017
Landskamper: 27A (IRA)

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..