Micke_nyhetsbrev-2022-2023

TVÅKRONASMATCHEN – GRATIS ENTRÉ

Fredag 31/3

19.00 SÄVEHOF – IF HALLBY (H) 

  • Sista seriematchen.
  • Sävehof redan klara serietvåa, vilket innebär att vi ska möta lag 7 i serien.
  • Inför sista omgången kan fyra lag hamna på 7.e plats. Beroende på vilket blir Kvartsfinal 1 enligt följande:

Alingsås: söndag 2 april 18.00.

Aranäs, IFK Skövde eller GUIF: torsdag 6 april 18.00.

  • Mer information via sociala medier och hemsida fredag kväll och lördag.

KOM OCH STÖTTA HERRARNA TILL EN AVSLUTANDE SEGER!

En match kvar innan slutspelet! På fredagskvällen ställs IK Sävehof mot IF Hallby i Partille Arena. Huvudtränare Michael Apelgren ser det som en viktig match där det gäller att göra allt för att vara så väl förberedda inför kvartsfinalserien som möjligt.

Det står nu klart att det blir en andraplats i tabellen. Hur ser du på den utdelningen?

– Vi är väldigt glada, också med tanke på att det har varit ett bökigt år med många som har varit borta och att vi har haft stora utskiftningar i truppen. I höstas hade vi extremt mycket skador, så att ha säkrat en andraplats och spel i Euro League nästa säsong är jag nöjd över!

Ni avslutar spelet i grundserien med match mot Hallby på fredagskvällen. Vad har du för tankar inför den matchen?

– Vi vill börja bygga upp något inför slutspelet. Det kändes sådär i matchen mot Skövde förra veckan när vi kanske inte hade samma motivation som dem. Vi har inte förlorat så många matcher i år och nu när vi fick känna på det så vill vi gärna inte behöva göra det igen.

Har vi en god känsla i truppen eller hur ser det ut?

– Ja, man märker att folk börjar bli lite extra motiverade. I veckan har vi haft möte inför slutspelet och pratat om vad som blir viktigt där, så nu börjar det kicka igång lite extra och det känns att konkurrensen om platserna är rätt hård. Folk visar lite mer på träning, vilket gör det svårt för mig och hur jag ska coacha.

Elias Ellefsen á Skipagötu är tillbaka sedan ett par matcher tillbaka. Gör det att du tänker annorlunda i hur du vill att laget ska uppträda vad gäller spelstil?

– Det finns alltid smågrejer som vissa enskilda kan göra, men vi försöker alltid lägga upp en taktik som ska funka mot respektive motståndare. Sedan beror det lite på hur han utför sina grejer jämfört med hur andra gör sina grejer som avgör hur det blir. Elias är otrolig, men inte i sin bästa form ännu, så vi ska se till att få igång honom. Förra året drog vi en lärdom om att det inte får bli för mycket av honom bara för att han är Skipagötu. Det är en av anledningarna till att vi har breddat truppen jämfört med förra året.

Hur mycket tänker du redan nu på det stundande slutspelet och eventuella motståndare i kvartsfinalfasen?

– Man har räknat tills man dör, det går inte att fatta vilka man kommer få möta. Men vi tänker mycket på slutspelet och har faktiskt jobbat ganska mycket mot det den här veckan, även om vi inte gått in på det speltekniska. Vi har pratat om hur vi vill fronta slutspelet tillsammans, för det kanske sätter igång redan på söndag. Det kan bli vilket motstånd som helst och bevisligen så är det rätt jämna lag vi kan ställas mot. På så sätt spelar det nog inte så stor roll, däremot spelar det roll med tanke på att de är taktiskt annorlunda lag jämfört med varandra. 

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..