Nyforvarv-e1564072090259

TVÅ UTLÄNDSKA NYFÖRVÄRV TILL HERRLAGET

På torsdagen kunde Sävehof presentera de två nyförvärven András Koncz och Stefan Sunajko.

András Koncz
Position: V9/M9
Född: 1995
Senaste klubb: Budakalasz – högsta ungerska ligan
Tidigare klubbar: PLER, Gyöngysport
Representerat Ungerns B-landslag vid flera tillfällen

Stefan Sunajko
Position: V6
Född: 1998
Från Serbien – även ungerskt pass. (Ligger mellan två landslag i karantän just nu då han bytt till ungerska landslaget. Efter denna säsongen så är han fri från karantän).
På lån kommande säsong från Pick Szeged – topplag i Ungern.
Tidigare klubbar: RK Graficar Beazdan, RK Crvenka

Emil Berggren, sportchef, om András:
– Vi är glada att vi har kunna knyta Andras, eller Nunu som han kallas, till oss. Nunu är en snabb och explosiv spelare med rappt skott. Han kan spela på alla positioner på nio meter och kommer bli en nyttig spelare i vårt lag.

András om att komma till IK Sävehof och Sverige:
– Jag är väldigt glad över att komma till Sävehof. Det är en bra chans för mig och ett bra steg i min utveckling. Jag har alltid velat komma utomlands och testa på nått annat land under min handbollskarriär. När jag var yngre så såg jag Jonas Larholm (ny tränare i Sävehof) spela i Pick Szeged och tyckte han grym och verkade väldigt smart så det ska bli kul att få honom som tränare och jag tror att han kan lära mig mycket.

Emil om Stefan;
– Stefan är en längre kantspelare än vad vi är vana vid i Sävehof. Trots det är han väldigt snabb och spänstig. Han har ett fint register och jag är helt säker på att han kommer göra många mål i Sävehoftröjan. Vi är tacksamma gentemot Pick Szeged för att samarbetet om lånet har gått väldigt snabbt och smidigt.

Stefan om Sävehof:
– Jag är väldigt glad att få komma hit. Att spela i Champions League med Sävehof ska bli väldigt kul. Killarna verkar riktigt härliga och har tagit hand om mig väl i veckan. Jag är också väldigt glad över att få Jonas som tränare och jag tror och hoppas att jag kan utvecklas så mycket som möjligt i Sverige.

– Vår förhoppning är att både ”Nunu” och Stefan gör debut för Sävehof redan i morgondagens träningsmatch i Lysekil mot IFK Kristianstad med avkast kl 17.00, säger Emil Berggren.

På bilden är det András till vänster och Stefan till höger – tillsammans med Jonas Larholm.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..