Handboll, SHE, Lugi - Sävehof

TVÅ TAPPADE POÄNG

IK Sävehof förlorade fredagens derbyduell mot BK Heid med 19–21 i det som målmässigt var en jämn match hela vägen in på slutsignalen.

Derbyt borta mot Heid var en tät tillställning där det i den första halvleken aldrig skiljde mer än två bollar mellan lagen. Hemmalaget var först med att ta ledningen, men med tre raka mål såg Frida Högaard till att ge Sävehof övertaget efter en kvarts spel. Heid vände sedan tillbaka resultatet, men vid halvtid var det ändå gulsvart ledning med uddamålet igen.

Under den första halvan av den andra halvleken fick Sävehof kontinuerligt jaga ledningsmål efter att Heid kvitterade gång efter gång. Till slut bröts dock den trenden av att de rödvita motståndarna gjorde två mål i följd och i underläge med 16–18 med knappt 15 minuter kvar att spela valde Rasmus Overby att samla sitt lag i en timeout.

Den här fredagskvällen skulle Sävehof dock inte lyckas få till en matchavgörande vändning, utan det blev förlust med 19–21.

Med anledning av landslagsuppehåll dröjer det till den 7:e mars innan chansen att studsa tillbaka till segerspåret dyker upp. Positionen som serieledare förblir dock intakt efter 17 spelade omgångar av SHE.

BK Heids målskyttar: Julia Walstern 6, Linn Hansson 5, Ronja Gustafsson 4, Rebecka Karlsson 3, Hanna Wedenby 2 och Johanna Flygelholm 1.

IK Sävehofs målskyttar: Frida Rosell 7, Frida Högaard 4, Trine Mortensen 3, Laura Jensen 3, Thea Blomst 1 och Anne Tolstrup 1.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..