Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - AIK

TVÅ SEGRAR PÅ 48 TIMMAR

Sävehof har matchats hårt i veckan med två matcher på kort tid. Mot Malmö i tisdags blev det seger och veckans andra tvåpoängare hämtades hemma i Partille Arena mot AIK på torsdagskvällen efter seger 29-25.

Säsongens tidigare möte med AIK var en jämn och målsnål historia där endast ett mål skiljde lagen åt i slutändan, till Sävehofs fördel. Inledningsvis såg torsdagens möte mellan lagen liknande ut. Oskar Sunnefeldt och Jonas Larholm var Sävehofs enda målskyttar under de första sju minuterna, vilket gjorde att AIK kunde kliva ifrån till en 4-2-ledning. Andreas Stockenbergs timeout-kort lämnades in direkt efter det och det efterföljande sju-mot-sex-spelet gav effekt direkt när William Bogojevic tog avstamp och reducerade.
– Vi visste om att det skulle bli en svår match, men att det låg i våra egna händer. Därifrån till handling kan det vara svårt, säger manager Anders Eliasson om inledningen på matchen.

Kvitteringen kom i ett välfungerande numerärt underläge runt halvlekens mitt som Sävehof vann med 2-1 efter mål av Gzim Salihi och Larholm. Den sistnämnde gjorde för övrigt hälften av Sävehofs tio första mål och var med det halvlekens bästa målskytt. Sävehof skulle även kliva upp i ledning när Salihi stormade fram i en satsning med noll procents tvekan. De första 30 minuterna avslutades sedan med att Bogojevic stänkte in 13-12 i det bortre krysset från sin position på vänsternio.

Precis som mot Malmö senast klev Simon Möller in i handlingarna inför den andra halvleken. Inget insläppt under de första tre och en halv minuterna var starka papper och även utespelarna valde att rivstarta. Tre bollar ner till AIK var länge differensen, men med knappa tio minuter kvar att spela kröp Stockholmslaget närmare. Det skulle dock bli veckans andra Sävehof-seger, fem av matchens sju sista mål kom från hemmaspelare och segersiffrorna blev 29-25.
– Vi får med oss rätt saker i början på andra, men det är en kämpamatch hela tiden. Vi har 24-20 med tolv minuter kvar och sen är det 24-23 och man får börja om igen.
– Vi löser det och vi tar med oss de här poängen som vi räknade med.

Nu väntar ett litet uppehåll från spel i Handbollsligan. Sävehofs nästa match spelas inte förrän i början på november, då Skövde står för motståndet.
– Det har varit ett tufft program och nu får vi lite vila. Vi kommer lägga på lite fys och vara handbollsfria i några dagar och sen ska vi ladda upp mot Skövde om två veckor, avslutar Eliasson.

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..