Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Varberg

TVÅ POÄNG TILL SÄVEHOF

IK Sävehof plockade två sköna poäng på tisdagskvällen när HK Varberg besegrades med 27–25. Laget klev fram i rätt ögonblick av matchen och hamnade aldrig i underläge.

Som den lagkapten han är, var det Jonathan Edvardsson som visade vägen när han vräkte sig fram för att trycka in matchens första mål i Partille Arena. Något målfyrverkeri av den högre graden bjöds det dock inte på i matchöppningen där lagen stod på två gjorda mål var efter åtta minuters spel. De tre efterföljande fullträffarna kom från gulsvart håll och det var en målmarginal som skapade en del trygghet.

En av dem som bidrog starkt till det övertaget var Christoffer Brännberger. Fyra mål hann ”Crippa” med innan han bedömdes agera för bryskt i en närkamp och visades det röda kortet av domarna. Fram till dess hade ingen hittat nätet lika frekvent som Sävehofs nummer tio. Laget fortsatte dock prestera på liknande nivå även fortsättningsvis och det var gulsvart ledning med 14–10 efter 30 minuters spel.

I början på andra var William Bogojevic aktiv med halvlekens två första fullträffar som byggde upp en sexmålsledning. I perioder kom gästerna några mål närmare, men Simon Möller briljerade med flera fina räddningar som förhindrade Varberg från att komma oroväckande nära i det skedet.

Varberg gick över till att spela ett märkbart offensivare försvar med punktmarkering på flera Sävehof-spelare och stora ytor öppnade upp sig där bakom. Helt enkelt visade det sig inte vara att anpassa sig till och med sex minuter kvar att spela skiljde det helt plötsligt endast en boll. Gustaf Wedberg gjorde ett viktigt straffmål som innebar att det inte fanns någon risk för kvittering och till slut blev det seger med 27–25.

De två poängen var efterlängtade och nu är det Lugi som står för motståndet i kommande match. Den spelas redan på torsdag (12:e december) och återigen är det Partille Arena som är spelplatsen.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..