TVÅ POÄNG MOT SKÖVDE

Två poäng säkrades av IK Sävehof när Skövde HF kom till Partille Arena på onsdagskvällen. Det var en relativt stor ledning i paus, men mot slutet kom gästerna nära.
– Vi hade ett ungt lag i dag och det gick mycket upp och ner, menade huvudtränare Rasmus Overby efter matchen.

Sävehof fick en utmärkt start på matchen där först Nina Dano och sedan Johanna Forsberg gånger två såg till att laget direkt kunde dra ifrån i en 3–0-ledning. Övertaget fortsatte att växa och en som visade att målformen var god var Hanna Örtorp, det behövdes bara drygt 15 minuter innan hon stod noterad för fyra gjorda mål.

Laget fortsatte sedan på liknande sätt och gick till halvtidsvila med ställningen 15–9. Ett av målen kom från 17-åriga Kajsa Lindberg, vilket var hennes första i Damligan/SHE.
– Stundtals spelade vi bra och hade koll på matchen, det är väl lite slarvigt att vi inte ledde med mer i halvlek, sade Rasmus Overby.

Halvvägs in i den andra halvleken började Skövde komma oroväckande nära. Med knappt 15 minuter kvar att spela var gästerna fyra mål ifrån och fick chansen att spela med en spelare mer. Den utvisningen klarade sig Sävehof igenom utan att släppa in något ytterligare och det var betydelsefullt. För ändå var gästerna bara två mål bakom med fyra minuter kvar av matchen.
– I andra halvlek är det vi som bjuder på matchen. De fick en känsla av att de kunde vara med och då fick vi det jobbigt mot dem. Jag tycker att det är för många som stämplade ut när det behövdes, det är något vi måste prata om för man ska mer ha lusten att stämpla in och ta ansvar när det går tyngre.

Vid det jämna läget i matchens slutskede var det dags för Örtorp att kliva in i handlingarna igen. Med sitt mål fram till 22–19 bröt hon en nästan sju minuter lång måltorka och det kom att bli avgörande. 21 bollar lyckades Skövde få i nät, medan Sävehof till slut stannade på 24 och säkrade på så sätt två poäng.