Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Kristianstad

TVÅ POÄNG MOT KRISTIANSTAD

Säsongens två svenska Champions League-representanter på herrsidan, IK Sävehof och IFK Kristianstad, gjorde upp om två poäng i Partille Arena på lördagseftermiddagen. Kampen slutade i gulsvart triumf med 26–23 som slutresultat.

Hela den första halvleken var en jämn historia där Sävehofs första mål kom från Christoffer Brännberger när han kvitterade till 1–1. Från sin linjeposition gjorde ”Crippa” om samma manöver när han även tryckte in 2–2. Det var ganska lågt tempo som präglade starten, men en kvart in i matchen blixtrade det till och det var även då som Sävehof tog ledningen för första gången. Det skiftade från att handla om en jakt på kvitteringsmål till att fokuseras på ledningsmål istället – ändå var det Kristianstad som var först att få ett övertag med två bollars marginal.

Särskilt många minuter innan det åter var utjämnat krävdes inte och Sebastian Karlsson ordnade 10–10 på en snabb igångsättning av spelet från Simon Möller i målet. Några fler Sävehof-fullträffar kom dock inte innan paus och efter 30 spelade minuter var gästerna i ledning med 12–10.

Jonathan Edvardsson såg till att halvera distansen upp till skåningarna i den andra halvlekens första anfall och William Bogojevic kvitterade till 12–12 i nästa. Fyra minuter in i halvleken var det gulsvart ledning igen när Karlsson kontrade in 14–13. Det var en rejäl tempohöjning som ägde rum efter halvtidsvilan och Sävehof hanterade den bäst.

En stor anledning till att ledningen även kom att stabiliseras var en storspelande Möller. Under en period spelade det ingen roll om det var kontringar i fritt läge eller distansavslut – Möller stoppade allt. Med endast två insläppta under den första kvarten av andra halvlek kunde Sävehof bygga ut övertaget och som mest var det uppe i fyra bollar. Risken att det skulle bli högdramatiskt i slutsekunderna stoppade Sävehofs nummer tolv och segersiffrorna blev 26–23.

Två lag med sikte uppåt i tabellen ställdes mot varandra och det var Sävehof som tog hand om båda poängen. Nu är laget uppe på lika många poäng som Ystads IF, som för tillfället innehar femteplatsen i Handbollsligan. Nästa motståndare för gulsvart? Just Ystads IF i Partille Arena på torsdag (27:e februari), det är en match vi redan ser fram emot!

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..