Handboll, Handbollsligan, Sävehof - OV Helsingborg

TVÅ POÄNG MOT HELSINGBORG

Med tre bollars marginal säkrade IK Sävehof vinsten hemma mot OV Helsingborg på måndagskvällen. Segersiffrorna skrevs till 26–23.
– Vi lyckades med målet för dagen och det var att vinna, konstaterade huvudtränare Kristian Berndtsson kort efter slutsignalen.

Helsingborg öppnade målskyttet efter tre minuters spel och det dröjde sedan ytterligare fyra minuter innan Sävehof kunde spräcka sin nolla. Detta gjordes genom William Bogojevic som fick ett övertag på sin motståndare och tryckte in bollen i den bortre delen av målet.

En särskilt målrik inledning var det alltså inte. ”Bogos” fullträff innebar att det bara var ett mål upp till lika-läge igen och när även nästa mål var Sävehofs, var det en kvitteringsboll som Sebastian Karlsson satte dit. Ledningen skulle så småningom även den bli gulsvart. Bollen gick snabbt från höger till vänster och längst ut på kanten stod Sebastian Spante som säkert satte dit 6–5.

Vid signalen för halvtid var det fortfarande Sävehof som satt i förarsätet. Halvlekens sista målskytt var även halvleken bästa målskytt. Gzim Salihi ordnade 11–9 när han satte dit sitt femte för kvällen.
– Vi pratade om att man skulle kliva dit när man väl fick läge. Jag tycker ändå att vi spelade ett stabilt försvarsspel i första, vi släppte endast nio men ändå kände vi att det var tre-fyra mål som var onödiga, ansåg Kristian Berndtsson.

Med två snabba mål i inledningen på den andra halvleken lyckades gästerna komma ikapp. Spante såg till att det inte blev ett tredje i rad för Helsingborg, men nykomlingen i Handbollsligan hängde med länge. Målskillnaden pendlade ofta mellan en och två bollar till Sävehofs fördel och till slut blev det vinst med 26–23.
– Det var en match som man absolut ville ha med sig två poäng ifrån. Sedan var inte prestationen på topp, men det spelar ingen roll för vi fick med oss två poäng och det var det viktiga.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..