Handboll, SHE, SŠvehof - Boden

TVÅ POÄNG MOT BODEN

Efter tre raka förluster var det på onsdagen dags för IK Sävehofs damer att styra in på vinnarspåret igen. 26-21 blev slutresultatet efter seger hemma mot Boden.
– Jag är väldigt nöjd med två poäng, sade huvudtränare Rasmus Overby efter matchen.

Johanna Forsberg inledde målskyttet, men någon överlag var det inte någon målrik inledning på matchen vi fick se. Sävehof var dock i ledning hela vägen från ”Foppas” inledande fullträff och det såg stabilare och stabilare ut ju längre halvleken varade. Wilma Kroon Andersson avvärjde nästan hälften av Bodens skottförsök under matchens första halva och överlag levererade försvaret en homogen insats. Vid signalen för halvtid var ställningen 14-9 och det fanns goda förutsättningar för två poäng.
– I dag stod vi stundvis bra bakåt och Wilma gjorde en bra förstahalvlek, berömde Rasmus Overby.

Helt lätt skulle resan mot de där två poängen dock inte bli. Med en kvart kvar av matchen kom Boden närmare och vid ett tillfälle skiljde det endast två mål mellan lagen. I det efterföljande anfallet kom Sävehof inte riktigt till det läge man önskat, handen kom upp från domarna och det såg ut att kunna bli en onödigt spännande avslutning. Då klev Elin Hallagård majestätiskt fram med ett beslutsamt distansskott där bollen landade i nätet. Hon såg även till att göra nästa mål och faran var då undanröjd. Sävehof tappade inte den fyramålsledningen, utan utökade den till fem bollar och vann med 26-21.
– Vi vet att vi har två växlar till och det är så ett topplag gör. I dag gjorde vi exakt det vi behövde för att vinna. Vi har pratat mycket om att vi ska öka nivån i vårt spel, men i dag var det väl en nivå ner i jämförelse med Siofok-matchen senast.

De två poängen var välkomna efter att laget matchats tufft i två matcher mot just nämnda Siofok och i prestigemötet med Höör. Till helgen väntar nu den näst sista gruppspelsmatchen i EHF-cupen där tyska TusSies Metzingen står för motståndet.
– Vi ska göra en bra insats där. Men Metzingen är ett bra lag så vi får se mer på själva prestationen än poängen.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..