Handboll, SHE, Sävehof - Önnered

TVÅ POÄNG I TOPPMÖTET

IK Sävehof besegrade Skuru IK med 29–23 i lördagens prestigemöte på bortaplan. Länge var det en jämn kamp, men i slutändan stack gulsvart tydligt ifrån.
– Vi gjorde extremt mycket rätt i dag, menade huvudtränare Rasmus Overby.

Senaste bortamötet med Skuru var förra säsongens sista match precis innan pandemin satte stopp för det efterlängtade slutspelet. 31–23 blev det till Sävehof då och även om det skulle bli jämnare den här gången, slutade det med två gulsvarta poäng.

Det var en energifylld start på mötet där Nina Koppang ordnade 1–0 från trängt läge och sedan gjorde Trine Mortensen 2–0 från sin vänsterkant. Det skulle även bli 3–0 genom Thess Krönell innan hemmalaget för första gången tog plats i målprotokollet.
– Vi började matchen genom att testa att spela lite snett 5–1 och fick ut (Ulrika) Olsson ur matchen på det sättet. Samtidigt visste vi att deras mittsexa är duktig men vi löste det, förklarade Rasmus Overby.

Efter tio minuters spel var det helt utjämnat och länge var det en tät kamp. I paus skiljde blott en boll mellan lagen och det var Skuru som avslutade halvleken i ledning med 15–14.

Ett beslutsamt Sävehof inledde den andra halvleken genom att Krönell ordnade fram en straff som Laura Jensen smällde in utan att tveka. Annars var det en målsnålare start på andra med mer tillknäppt spel. Exempelvis dröjde det drygt sju minuter innan bollen passerade Sofie Börjesson och det krävdes en straff för att lyckas med det.
– Bakåt fungerade det jättebra. Sofie stod bra och avsluten kom från ställen där vi kan acceptera dem.

Ytterligare fem minuter dröjde det innan första insläppta kom i öppet spel. Under den perioden återskapade Sävehof tremålsledningen från matchens inledande minuter, men det var tillbaka på lika med 15 minuter kvar på klockan.

När matchen väl skulle avgöras tog Koppang på sig en stor roll med sitt kompromisslösa spel från högernio-position. Massiva satsningar ledde ofta fram till mål, ibland från till synes obefintliga luckor.
– Koppang visade det vi sett på träningar och det här var hennes bästa match i Sävehof-tröjan. Hon har en stor framtid, förutspådde huvudtränaren.

Koppang var även spelaren som skulle fastställa slutresultatet när hon satte dit 29–23. Två poäng mot serieledarna Skuru IK var säkrade, men efteråt betonade Overby att det gäller att fortsätta prestera på hög nivå även i fortsättningen.
– Det är självklart skönt, men det är egentligen en vinst som alla andra. Vi kom hit för att ta två poäng och det fick vi med oss. Vi är lite mer med i toppen nu och det krävs att göra jobbet i vardagen. Det har vi gjort och det är också därför vi utvecklas.
– På tisdag är det en annan match och vi ska förbereda oss lika bra inför den, avslutade Overby och syftade på det kommande bortamötet med Lugi HF.

Målskyttar Skuru IK: Ulrika Olsson 6, Elin Hansson 5, Vilma Matthijs Holmberg 4, Hanna Cleve 3, Daniela De Jong 2, Alexandra Bjärrenholt 1, Cornelia Dahlström 1 och Felicia Palm Robertsson 1.

Målskyttar IK Sävehof: Trine Mortensen 7, Nina Koppang 6, Jamina Roberts 5, Laura Jensen 4, Ida Lagerbon 2, Mathilda Lundström 2, Thess Krönell 2 och Thea Blomst 1.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..