Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Redbergslid

TVÅ POÄNG I DERBYT

IK Sävehof plockade två poäng när Redbergslids IK stod för motståndet i Partille Arena. Slutresultatet i derbyt skrevs till 31–28.

Direkt efter damernas seger mot Kristianstad HK var det herrarnas tur att ta plats i Partille Arena för torsdagens andra #viställerupp-match. Derby mot Redbergslids IK stod på programmet och gulsvart var på jakt efter säsongens andra seger mot rivallaget.

Matchen bjöd på en målrik inledning där lagen stod på fem gjorda mål var efter mindre än åtta minuters spel. Sävehof skaffade sig en tvåmålsledning vid ett par tillfällen, men gästerna hittade tillbaka till lika-läge och ungefär tjugo minuter in i matchen klev de även temporärt förbi. Efter 30 minuters spel var det helt jämnt med ställningen 14–14.

Den andra halvleken inleddes på ett likartat sätt, men ett matchavgörande ryck skulle så småningom inträffa. Fem raka Sävehof-mål tog laget från underläge med en boll till överläge med 25–21.
– Det som framförallt hände då var att vi gjorde några bra aktioner och det som vi egentligen inte lyckades med på hela matchen, lyckades vi med då, förklarade huvudtränare Michael Apelgren.
– Vi var lite håglösa och som tränare blev man lite rädd att det skulle smyga sig in en ”det-kommer nog-lösa-sig-till-slut-känsla” och den är lite farlig. Man måste verkligen ge hela sin kropp och själ i det energimässigt.

Från den perioden av matchen noteras bland annat en urläcker assist från Elias Ellefsen á Skipagötu där han först kullager-fintade sig förbi på nio meter för att sedan störta fram mot linjen, men istället för att gå på det förväntade avslutet släppte han bollen bakom ryggen där Felix Möller lugnt tog emot och kunde placera in bollen. Ett mål som lär vevas om och om igen när säsongens höjdpunkter ska listas.

I slutändan skiljde det tre bollar mellan lagen där Sävehof vann med 31–28.
– Vi är jätteglada att ta fyra av fyra poäng mot RIK. Det är en klubb vi definitivt tävlar med och det är ett derby som alltid är väldigt svårt. Jag är jättestolt att vi har fått till det, summerade Apelgren.

IK Sävehofs målskyttar: Henrik Tilsted 7, Jonathan Edvardsson 6, Sebastian Karlsson 5, Felix Möller 3, Rune Schröder 3, Elias Ellefsen á Skipagötu 2, Emil Berlin 2, Pontus Brolin 1, Adam Blanche 1 och Sebastian Spante 1.

Redbergslids IK:s målskyttar: Oskar Joelsson 7, Ludvig Högberg 5, Tobias Johansson 5, Oliver Wigmark 5, Anton Gustafsson 3, William Höghielm 2 och Eric Schefvert 1.

Med 32–31 som slutresultat i torsdagens bortamöte med HF Karlskrona..

Chans till kvartsfinal i European League! – än lever hoppet..

Ett svängigt derby mot Önnereds HK fick avsluta grundserien av..