VINSTSKÖVDEHFHEMMAHemsida_nyhet

TVÅ POÄNG HEMMA MOT SKÖVDE HF

På onsdagskvällen besegrade IK Sävehof tabellnian Skövde HF. Matchen bjöd på mycket mål åt båda håll där slutresultatet skrevs till 35–30.
– Insatsen i dag var tillräcklig. Varken mer eller mindre, sade huvudtränare Jesper Östlund efter slutsignalen.

Under hela matchen mot Skövde undvek Sävehof att hamna i underläge. En teknisk finess signerad Thea Stankiewicz ledde fram till matchens första boll i nät och sedan fortsatte laget att ligga steget före. Vid de tillfällen i den första halvleken då gästerna nådde upp till lika-läge, tryckte Gulsvart ifrån med åtminstone två mål för att återskapa en lucka mellan lagen. Halvvägs in var det tre måls differens med ställningen 17–14.

Sävehof behöll kommandot även efter paus. Med kvarten kvar att spela tog Stina Wiksfors upp Sävehof i kvällens dittills största ledning när hon gjorde 25–20 och ett par minuter senare följde Emma Mihailovic upp med att även göra 26–20.

Onsdagskvällen bjöd på mycket mål i båda riktningar där slutresultatet skrevs till 35–30. Att Jesper Östlund hade blandade känslor kring prestationen var således förståeligt.
– Jag tycker inte att det var vår bästa insats. Det läckte överallt i vårt försvar och det är ändå något jag tycker att vi har byggt upp under de senaste två åren, bakåt brukar vi alltid stå rätt stabilt. Sedan kan anfallsspelet krångla ibland, men i dag var det tvärtom när vi fick väldigt bra träff och gjorde 35 mål, vilket är superbra. När vi gör så mycket mål är det svårt för alla lag att slå oss, men 30 insläppta är ändå för mycket. Vi får såklart kolla på vad som var det största felet, men det kändes som att allt från målvakt, till försvar, till hemspring inte klickade som det brukar.

Matchen kom bara ett par dagar efter att laget flugit hem från helgens Champions League-match i Rumänien. I slutändan är det dessutom de två poängen som är viktigast att få med sig när laget befinner sig i en tät toppstrid i Handbollsligan samtidigt som det tävlas på tre fronter.
– Jag tycker att vi tog oss an matchen på ett bra sätt. Tjejerna är väldigt slitna, vi kom hem i förrgår och har inte haft maximala förutsättningar till förberedelse, men vi har gjort vad vi kunnat. Det är inget dåligt lag vi möter, det krävs ändå en insats för att slå Skövde och i dag var det tillräckligt, varken mer eller mindre.

Förutom att jubla åt segern fick publiken i Partille även se ännu en spelare från akademin ta klivet upp och debutera i Handbollsligan. Den här kvällen var det Wilma Saul som ersatte Johanna Bundsen mellan stolparna när hon hoppade in med minuten kvar att spela.

Närmast väntar ytterligare två matcher i seriespelet. Först ut är lördagens bortamatch mot Kungälvs HK innan vi tar emot IF Hallby i Partille Arena den sista januari. Därefter är det dags för Champions League på nytt.

IK Sävehofs målskyttar: Nina Koppang 9, Laura Jensen 7, Stina Wiksfors 6, Elin Karlsson 3, Emma Mihailovic 3, Ida Sembe 2, Madeleine Rehnberg 2, Thea Stankiewicz 1, Elin Ernelind 1 och Thea Kylberg 1.

Skövde HF:s målskyttar: Tindra Sahlin Wallenius 6, Britta Jakobsson van Stam 5, Elma Örtemark 4, Moa Andersson 4, Mia Holene Kvithyll 4, Melina Pilav 4, Natalie Wästefors 1, Tilda Redzic 1 och Johanna Flygelholm 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..