MATCHRAPPORTHALLBYDAMHemsida_nyhet

TVÅ POÄNG HEMMA MOT HALLBY

Med god kontroll på matchen säkrade IK Sävehof två nya poäng i Handbollsligan när IF Hallby gästade Partille Arena. Onsdagskvällens slutresultat skrevs till 31–25.

I helgens bortamatch mot Kungälv var Laura Jensen drivande i att Sävehof kunde vända och vinna. Hemma mot Hallby på onsdagen tog niometersspelaren istället tag i taktpinnen redan från start när hon såg till att göra matchens första mål. Jönköpings-laget replikerade sedan med två raka mål innan ett tydligt gulsvart grepp kopplades.

Från underläge 1–2 reste sig laget till att få ett försprång med 7–2 när kvällens första femmålsledning blev verklighet.
– Jag tycker att vi tog oss an uppgiften på ett annat sätt än i lördags. Den här gången satte vi gasen i botten från start och skaffade oss ett övertag som vi höll hela matchen, sade huvudtränare Jesper Östlund.

I halvtid ledde Sävehof med 16–10 och efter 60 minuters spel visade jumbotronen i Partille Arena att Sävehof vunnit med 31–25.
– Som matchbilden såg ut hade det kunnat bli några bollar till, men samtidigt ser jag en stor vinning i att både vila lite spelare och ge chansen till några unga som inte riktigt fått möjligheten den här säsongen.

Under den första halvan av matchen använde sig Östlund av samtliga spelare förutom två. När även Annie Linder och Ida Landberg byttes in i den andra halvleken gick det tveklöst att konstatera att det var en laginsats som låg bakom den stabila prestationen.

Förutom användandet av en bred matchtrupp, plockade Gulsvart även fram ett taktiskt verktyg för att kunna belasta spelarna på rätt sätt.
– Vi använde oss en del av sju-sex i dag. Det gjorde vi främst för att det inte är lika slitsamt att spela och framförallt när man får träff i det spelet så blir det lättare.

Matchen som togs med i beräkning är fredagens Champions League-möte med Buducnost. Avkasttid mot det montenegrinska storlaget är 20:45 i Partille Arena.
– Det är den matchen där vi på förhand har störst möjlighet i Champions League. Ändå kommer vi inte vara favoriter. Det är ett bra lag vi möter och såklart har vi full respekt för den uppgiften. Till dess ska vi ladda upp batterierna ordentligt för att försöka ge dem en rejäl match och förhoppningsvis kunna ta våra första poäng i Champions League!

IK Sävehofs målskyttar: Nina Koppang 5, Elin Ernelind 5, Stina Wiksfors 5, Thea Kylberg 4, Laura Jensen 3, Ida Sembe 2, Thea Stankiewicz 2, Elin Karlsson 2, Johanna Bundsen 1, Ida Landberg 1 och Emma Andersson 1.

IF Hallbys målskyttar: Elin Johansson 6, Emma Wahlström 5, Hanna Wedenby 5, Linnea Sundholm 3, Rebecca Hofsten 2, Sophie Johansson 2, Nora Edin 1 och Mathilda Karlsson 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..