Foto: Fredrik Aremyr / BILDBYRÅN

TVÅ POÄNG EFTER VM-UPPEHÅLLET

På annandagen var IK Sävehof tillbaka i spel igen efter säsongens långa landslagsuppehåll. Hemma mot Kristianstad HK blev det till slut vinst med 37–33.

Sista hemmamatchen för 2023 var även den första efter VM-uppehållet när Kristianstad på annandagen kom till Partille Arena. Det kom att bli en målrik tillställning där Sävehof redan under de tio inledande minuterna fick en liten lucka ner till motståndarna.

En nyhet sedan senaste matchen är Elin Karlssons återkomst till föreningen. I sitt inhopp i den första halvleken noterades hon för två mål och visade på så sätt omgående vad hon kan tillföra.
– Hon fick tio minuter i den första halvleken. Planen är att vi ska smyga in henne litegrann och i nästa match är tanken att hon ska spela lite mer. Jag tycker att hon stod för ett piggt inhopp där hon gjorde två mål på två skott, sade huvudtränare Jesper Östlund.
– Hon har sådana egenskaper som vi tycker att vi saknat under den första delen av säsongen där hon på sitt skytte kan göra lite lättare mål. Det kommer bli ett spännande tillskott för oss.

Utöver Karlssons mål gjorde Sävehof 16 ytterligare i den första halvleken och ledde med 18–13 i paus.

När marginalen blev ännu större valde Östlund för en stund att testa lite nya grepp. Inte minst stack det ut när Sävehof i defensiven använde sig av man-man-markering på samtliga spelare.
– Vi ville prova det. Just där och då hade vi åtta upp, så det kändes rätt lugnt att testa lite nya saker. Tjejerna tycker att det är roligt när vi gör lite annorlunda saker och i den perioden såg Kristianstad lite trötta ut, så vi valde att chocka lite efter deras timeout. De gjorde väl ett mål och ett tekniskt fel på det, så det kändes nästan lite rörigt för oss själva också i den perioden.
– Jag hade tänkt att vi skulle känna lite på sju-sex i dag också, men anfallsspelet funkade så pass bra att det inte fanns någon anledning att träna på det den här gången.

En som tog tag i den offensiva taktpinnen denna annandag var Emma Mihailovic. Sammanlagt stod hon för åtta mål och var inblandad i ännu fler. Efter slutsignalen utsågs hon till matchens bästa spelare och fick beröm av Östlund:
– Emma gjorde en otrolig match, framförallt i anfallsspelet. Hon låg bakom väldigt många av våra 37 mål i dag.

Slutligen skrevs segermarginalen till fyra när jumbotronen i Partille Arena lyste upp med siffrorna 37–33.
– Vi gjorde 37 mål, så med den delen av spelet är vi såklart supernöjda. Sedan är det självklart att vi är jättemissnöjda med vårt försvarsspel. Det var alldeles för många insläppta jämfört med hur många vi brukar släppa in och vad vi kräver av varandra. Där fick vi inte alls till det på det sätt som vi hade hoppats. Jag ser hellre att matcherna slutar 26–22 än 37–33 som det blev i dag.

Chans att visa upp en annan sida av defensivarbetet kommer redan på torsdag. Då ställs laget mot Lugi HF nere i Lund.

IK Sävehofs målskyttar: Emma Mihailovic 8, Laura Jensen 6, Nina Koppang 5, Thea Blomst 4, Thea Stankiewicz 3, Stina Wiksfors 3, Ida Sembe 2, Elin Karlsson 2, Carmen Martín 2, Elin Heikka 1 och Thea Kylberg 1.

Kristianstad HK:s målskyttar: Caroline Eisenhardt 6, Laura Eskebjerg Eggert 5, Saga Johansson 4, Fröydis Wiik Seierstad 4, Tilda Colleen 3, Sarah Carlström 3, Annika Jakobsen 3, Maja Hedberg 2, Lea Gruber 2 och Sanja Radosavljevic 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..