Handboll, SHE, Sävehof - Skövde HF

TVÅ POÄNG BORTA MOT SKÖVDE

IK Sävehof ställdes mot slutspelsjagande Skövde HF på onsdagskvällen. Det blev en smakstart på matchen och i slutskedet kom det definitiva rycket som innebar två poäng på bortaplan.

Ett rappt anfall med avslut från Linnea Pettersson inledde Sävehofs offensiva spel för kvällen och med bollen i mål såg lagkaptenen till att ta gulsvart upp i ledning med 1–0. Pettersson är alltid tongivande, inte minst med sitt sedvanliga, starka försvarsspel, men mot Skövde fick hon även god utdelning framåt från sin vänsternio-position.

På en ren kontring satte Johanna Forsberg nästa mål och det skulle även bli 3–0. Sedan tog hemmalaget en timeout som fick effekt och gjorde så att de ganska tätt inpå endast var en boll bakom. Länge dröjde det dock inte förrän ledningen hade drygats ut till något mer komfortabla siffror igen, men det här var ett mönster som upprepade sig och i paus visade resultattavlan 16–14 till Sävehof.

”Foppa” stängde målskyttet i första och såg även till att inleda det i andra. Matchens andra halva inleddes i ett furiöst tempo med tre mål under den första minuten, innan det lugnade ner sig en aning igen.

Så småningom krympte den målmässiga distansen mellan lagen återigen till ett mål och Skövde hade ett par kvitteringsmöjligheter, men utan att utnyttja dem. Trots att hemmalaget då och då kom riktigt nära, var Sävehof alltid i kontroll vilket skulle visa sig i slutskedet. Med tio minuter kvar att spela klev laget för första gången i matchen upp i en femmålsledning och när nästa mål kom från Wilma Kroon Andersson var segern nära. Till slut blev segersiffrorna 31–27 och två nya poäng kom in på det gulsvarta kontot.

Nu återstår det två omgångar av grundserien innan slutspelet tar vid. Sista hemmamatchen innan dess är torsdag den 5:e mars när BK Heid kommer till Partille Arena för derbymöte.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..