Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Karlskrona

TVÅ POÄNG BORTA MOT ARANÄS

IK Sävehof besegrade HK Aranäs med 26-25 på bortaplan på onsdagskvällen.
– Spelarna står upp för varandra och det är en god känsla att vinna, sade manager Anders Eliasson efter segern.

Matchens första mål kom på straff för Aranäs direkt i det första anfallet. För Sävehofs del gick det lite trögare inledningsvis och det tog fem minuter innan William Bogojevic kunde spräcka målnollan för gulsvart. Innan dess hade Aranäs dessutom kunnat skaffa sig ett tremålsöverläge, så redan tidigt blev det en liten jakt för att komma ikapp hemmalaget. Bogojevic gjorde sitt bästa för att det skulle gå så snabbt som möjligt och vänsternian gjorde lagets tre första mål. Kvitteringen skulle sedan inte dröja alltför länge, utan den prickade Viktor Rhodin in efter tolv minuter på matchklockan. Sävehof kunde därefter gå ifrån till ledning och den stod sig hela vägen in till halvtidsvilan, 12-14 visade resultattavlan då.

Viktor Ottosson inledde sedan den andra halvlekens målskytte och det blev starten på det ryck som gjorde att Sävehof länge kunde kontrollera den här matchen. Flera av de yngsta spelarna i Sävehofs matchtrupp fick då ta ansvar, 99:orna Gustav Davidsson, Eric Westergren och Gustaf Wedberg hittade samtliga in i målprotokollet med ett mål var. Mot slutet av matchen kämpade sig Aranäs tillbaka och skapade rejält med spänning. En räddning signerad Per Sandström i slutsekunderna gjorde att Sävehof ändå kunde säkra de två poängen till slut. Slutresultatet skrevs till 25-26.
– Vi förde matchen hela andra halvlek tycker jag, men vi kunde självklart ha gjort allt lite bättre. Vi har match på fredag igen och därför försökte vi gå runt på hela laget och testa lite olika saker idag, sade Anders Eliasson efter matchen.
– Jag tror också att det var viktigt att vi vann matchen för vårt självförtroende Att Per gör den räddningen är bra för moralen och det är en god känsla att vinna.

Nu återstår det två omgångar kvar innan slutspelet är här. På fredag ställs laget mot HK Malmö, det mötet är en del av Enkronasmatcherna i Partille Arena där även SHE-matchen mellan Sävehof och BK Heid ingår.
– Vi vet att det är två bra matcher och två bra motstånd som väntar framöver. Det blir två värdemätare för att se var vi står och vi ska försöka hitta slutspelsformen, sade Eliasson om de återstående matcherna i Handbollsligan innan slutspelet.

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..